Vålerenga-helter vil bygge hockeymiljø i Nittedal

Løkkehockey på et tjern i Nittedal. Foto: nittedalil.no

Sammen med Jørgen Klem jobber Daniel Sørvik og Bård Sørlie for å skaffe et kunstisanlegg i den folkerike bygda rett nord for Oslo. 

Sportskommentator Jørgen Klem har viet en stor del av hjertet sitt til innebandy og har engasjert seg i driften i Nittedal Idrettslag (NIL), der han er ansatt som daglig leder.

Nå går han også i bresjen for at NIL skal satse på ishockey. Idrettslaget nedsatte nylig en ishockeygruppe, ledet av Joar Hugaas. Det bor nærmere 30.000 innbyggere i Nittedal, så Klem tror at det er grunnlag for en slik satsing nå. Det tror også Vålerengas og landslagets Daniel Sørvik.

– Vi så i vinter hvor mange unger som sto på skøyter der. Jeg tror absolutt at det er et marked for ishockey i Nittedal, men folk har ikke tid, sier Sørvik til Nitten.no.

Sørvik forklarer at mange av innbyggerne i Nittedal jobber i Oslo og tilbringer ettermiddagene i bilkø hjem. Det reduserer nittedølenes lyst til å kjøre andre veien igjen, til Furuset eller Skedsmo, for å spille hockey på kveldene.

– Det gjør at mange velger bort ishockey og i stedet gir ungene et par ski eller fotballsko, tror Sørvik.

Daniel Sørvik. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Et kunstisanlegg midt i bygda vil gjøre ishockey mer tilgjengelig.

– Målet er først og fremst å få en kunstis der. Det er Jørgen Klem og et par andre som har dratt igang dette. De har jo sprøyta is der oppe flere vintere nå. Det er masse unger som er interessert. Det første steget var å utarbeide en hockeygruppe, som det nå er etablert i Nittedal IL.

Jørgen Klem. Foto: NTB scanpix

Bård Sørlie er også involvert i prosjektet. Sørlie var kaptein for Vålerenga i en årrekke. Han la grunnlaget for en lang og innholdsrik hockeykarriere under oppveksten sin i Nittedal,  til tross for at undertegnede journalist – som også vokste opp i Nittedal – forsøkte å overtale ham til å satse på fotball i stedet, siden han var talentfull der også.

– Vi håper jo at vi kan hjelpe til og kanskje bidra til at vi får flere «ja» fra de som har penger og fra de som kan bevilge penger. Det er målet. Det er ikke snakk om å bygge en hall, vi vil bare få opp en kunstis der, så folk kan samles på ett område. I dag er det sprøyta is her og der. Hvis folk har et sted å dra til, blir det enklere. Da går det an å sette opp noen brakker etter hvert hvor folk kan skifte og sånne ting. Vi må starte i det små, sier Daniel Sørvik til Nitten.no.

Nittedal IL er en stor breddeklubb med over to tusen medlemmer, forteller Jørgen Klem, som legger til at de har fått mange positive tilbakemeldinger etter at hockeygruppa ble dannet.

– Styret som er dannet, har planer. Anlegg og ishall blir viktig. Det bor nesten 30.000 i kommunen, men per dags dato er det ingen isflate eller hall. Innebandygruppa startet for fem år siden. Nå er det nesten 400 spillere! Daniel Sørvik er med på sommertreningene. Det blir moro å se hva vi kan få til. Narvik startet med utebane for 10 år siden. Spennende å se hvor vi er om 10 år, sier Klem til Nitten.no.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar