Velkommen til Norges nye hockeyarena!

Velkommen til Nitten.no!
Velkommen til Nitten.no!

Nitten.no er en splitter ny hockeyavis som skal fokusere på norsk ishockey og NHL. Målet er å servere gode historier og være et positivt bidrag til den norske hockeyfamilien. Vi ønsker å bringe deg nærmere spillerne og gi deg innsikt i hvorfor ditt favorittlag presterer som det gjør. Vi vil også spare deg for reklame og fokusere så mye av ressursene som mulig på å servere god og moderne journalistikk.

Jeg tror at du som leser dette har et superentusiastisk forhold til ishockey. Jeg tror at du går på match eller ser kampene på TV. Derfor får du ikke lese tradisjonelle kampreferater her. Det kan lokalavisene ta seg av. Nitten.no vil heller gi deg portrettintervjuer, fyldige artikler, analyser eller kommentarer. Og forhåpentlig noen nyheter i tillegg.

Det kommer til å koste penger å lese Nitten.no. De første dagene vil det være gratis, men om en ukes tid blir det innført en abonnementspris på 69 kroner måneden eller 600 kroner for et år. Enn så lenge er ikke ishockeyinteressen i Norge stor nok til at en avis som dette kan finansiere driften gjennom annonsesalg. Det koster penger å lønne annonseselgere og man skal ha mange 100.000 lesere før man kan ta seg så godt betalt for annonsene at det finansierer nok journalister til å lage en skikkelig avis. Derfor satser Nitten.no på abonnenter.

Fordelen med dette er at vi kan bruke hundre prosent fokus på å lage et kvalitetsprodukt for deg som leser, i stedet for å bruke en stor andel av tiden på å kommunisere med annonsører og gjøre valg som tilfredsstiller deres ønsker og behov.

I skrivende stund består Nitten.no bare av meg – jeg er grunnlegger, journalist, redaktør og eneste eier. Jeg har ingen investorer bak meg og den eneste startkapitalen, er feriepengene jeg fikk da jeg sluttet i min jobb som USA-korrespondent. Galskap? Ja, kanskje. Gøyalt? Definitivt. Spennende? Mer enn noe annet jeg har gjort i hele mitt liv!

Det eneste jeg lener meg på i denne satsingen, er min entusiasme for ishockey, min 17 års erfaring som journalist og et kontaktnett som forhåpentlig vil bidra til å gi deg morsomt lesestoff.

En god del av dere som leser dette, kjenner meg fra min tid som journalist i Nettavisen og vet at jeg er ekstremt interessert i NHL. Jeg vil likevel forsikre alle her om at Nitten.no skal være en hockeyavis med størst fokus på norsk ishockey – på Getligaen, på landslagene og forhåpentlig blir det også en del artikler om kvinnehockey. Det blir selvfølgelig også mye NHL-stoff, men det skal ikke gå på bekostning av norske lag og spillere. Nå som sesongen i Norge er over, mens det pågår sluttspill i NHL og et VM i Danmark, vil de første ukene gi inntrykk av at Nitten.no satser mer på internasjonal hockey enn norsk, men det vil endre seg etter at jeg flytter tilbake til Norge i juli.

Tro meg: Nitten.no ønsker å bidra til at norsk hockey blomstrer.

Navnet på avisen er et tegn på dette. Nitten.no er en hyllest til en av Norges største ishockeyspillere gjennom tidene, Bjørn «Botta» Skaare. Han spilte som oftest med nummer 7, men ettersom dette navnet ikke var ledig, og vi ønsker å være hele Norges hockeyavis, landet vi på nummer 19, som han brukte på landslaget.

Vi har allerede med oss et par flinke frilansere, og i løpet av noen måneder satser jeg på å ha flere, både rundt omkring i Norge og i Nord-Amerika, og kanskje også ansatte en eller to journalister i fast stilling. Alt dette avhenger av hvor mange det er av dere hockeyfans som vil betale for å abonnere på denne avisen. Og det avhenger av hvor god kvalitet vi klarer å lage.

Hvor godt Nitten.no lykkes, vil i relativt stor grad også være avhengig av støtten fra spillere og utøvere i Norge. Vi kommer nok ikke til å bli en så stor avis at vi kan ha én journalist per lag, så vi kommer til å være avhengig av tips og innspill fra folk i klubbene rundt omkring i hele Norge.

Vi håper også at folk i det norske hockeymiljøet forstår at journalister ikke er det samme som fans – vi er ingen heiagjeng, selv om vi håper å bidra til at norsk hockey skal vokse. Vi kommer til å skrive kritiske artikler når vi mener at det er på sin plass. Vi ønsker å servere nyheter om mulige overganger, selv om ledere kanskje helst ser at vi venter noen dager fordi de frykter at et konkurrerende lag skal kaste seg inn i kampen om en spiller.

Avslutningsvis har vi en liten bønn til deg: Dersom du liker det du finner på Nitten.no, er det supert om du vil anbefale dine hockeyvenner å abonnere. Jo flere abonnenter vi får, jo flere journalister kan vi ansette – og jo mer spennende stoff får du å lese.

Velkommen, alle hockeyvenner! Dette skal bli moro!

/Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar