– Vi er ikke dumme. Vi skjønner at ikke alle er fornøyde med at vi rykket opp

Grünerhallen i Oslo. Foto: Roy Kvatningen

Neste sesong skal det spilles norsk topphockey i denne hallen.

GRÜNERLØKKA (Nitten.no): Den ser ut som en stor, delvis svartmalt pappkasse. Selv for oss som bor i Oslo og frekventerer kafeer og barer på Grünerløkka, er den ganske godt skjult. Jeg er født i Oslo, men måtte slå opp i kartet nøyaktig hvor den ligger.

Grünerhallen, Seilduksgata 30, 0553 Oslo.

Det er plass til 450 tilskuere her, om man tar med ståplasser langs vantene.

Her skal det spilles kamper i Get-ligaen neste sesong. Grüner sikret opprykk fra førstedivisjon med sin seier mot Ringerike Panthers torsdag kveld. Den seieren førte til at både Grüner og Narvik Arctic Eagles rykker opp til Norges øverste divisjon, mens Ringerike Panthers rykker ned til førstedivisjon.

– Katastrofe
Selv om opprykket ble feiret torsdag kveld, var Trond-Erik Larsen likevel på jobb til vanlig tid fredag morgen, for å vaske draktene etter torsdagens historiske seier.

– Det er en rar følelse. Det er ikke noen tvil om det. Det ble selvfølgelig en liten feiring i går, men jeg sto opp med et smil om munnen, sier Larsen til Nitten.no.

Smilet om munnen er der fremdeles. Det blir nok sittende fast i noen dager, det smilet.

– Mobilen har gått varm. Det begynte allerede i går. Jeg har ikke sjans til å svare på alt. SMS-er går bra, men Messenger og sånt må bare være. Det har kokt.

Larsen er klubbens eneste heltidsansatte og jobber som daglig leder, materialforvalter, økonomisjef og lagleder.

Uansett hva man mener om at lille Grüner med sin pappkasse med plass til 450 tilskuere skal spille i Get-ligaen, er man nødt til å la seg imponere over hva Larsen, trener Robert Johansen og spillerne i klubben har fått til.

Grüner har stilt til hver kamp med mål om å gjøre sitt beste, og nå som sesongen er over, forteller fasiten at Grüners beste er bedre enn Ringerikes beste og dermed godt nok for Get-ligaen.

– Ringerike har gjort mye riktig, og de har fått mye skryt for innsatsen sin i Get-ligaen. De har slått Vålerenga og Frisk. Og vi har slått Ringerike, påpeker Larsen.

Trond-Erik Larsen hadde ikke regnet med opprykk denne sesongen, men gleder seg veldig til å se klubben sin i Get-ligaen. Foto: Roy Kvatningen

– Katastrofe
Nitten.no snakket med flere personer i norsk hockey (men ingen i forbundet, bare så det er sagt) torsdag kveld som brukte uttrykket «katastrofe» da Grüners opprykk ble det naturlige diskusjonstemaet.

En av dem er spilleragent Håkon Taskerud.

– Det er ikke prestasjonen til Grüner jeg ønsker å ta bort. Den forsvarer en plass i Get. All ære til dem – og gratulerer! Men hvorfor skal vi ha tre lag innenfor Oslo som alle har elendige fasiliteter? Det gjør litt vondt i magen, nå som vi tar grep som mange mener skal gjøre norsk hockey bedre. Etter ett steg frem tar vi nå to tilbake, sier Taskerud til Nitten.no.

Trond-Erik Larsen i Grüner forstår dem som mener dette.

– Jeg får med meg de synspunktene, men det siste døgnet har de vært i fåtall. Det har vært mye smil og glede. Men vi er ikke dumme. Vi skjønner at ikke alle er fornøyde med at vi rykker opp. Alle har et ønske om at det skal være fine arenaer overalt, men hvor ligger virkeligheten i Hockey-Norge? Den ligger her. Samtidig er det mye morsommere å spille for en full hall, sier Larsen til Nitten.no.

– Det er mange som mener mye og sier at «det går ikke» og «dere kan ikke» og så videre. Ja, vi lytter til det, men nå får vi erfare, da. Hvis det viser seg at vi ikke fortsetter, så går vi ned til førstedivisjon igjen. Det er ingen skam, det, legger han til.

Han påpeker også at Grüner ikke er noen nykommer i norsk hockey, men tvert imot en klubb med svært lang tradisjon. Geir Myhre spilte for eksempel her tidlig i sin meritterte karriere. Grüner var faktisk blant de ti klubbene som startet Norges Ishockeyforbund i 1934. Den gang het klubben Strong.

– Så vi er jo en «Original Ten»-klubb, ler Larsen.

– Tror du at kritikken handler mye om at dere ligger i Oslo?

– Ja, det tror jeg. Ishockeyforbundet og alle i Hockey-Norge har et ønske om å spre sporten og få med byene. Men skal vi la være å være gode? Mange mener mye, men vi har sendt inn en søknad og besvart ishockeyforbundets spørsmål om vi vil spille i Get-ligaen og vi har svart ja.

Selv om Grüner med sin beliggenhet i Oslo kanskje ikke bidrar til å spre hockeysporten i Norge, rykker jo Narvik Arctic Eagles opp sammen med Grüner – og Narvik blir det første toppserielaget noensinne fra Nord-Norge.

– Og isen i Grünerhallen er akkurat den samme som i DNB Arena, smiler Trond-Erik Larsen.

Rad to er også bakerste rad i Grünerhallen. Foto: Roy Kvatningen

Vil utvide tilskuerkapasiteten
Grüner – altså Larsen – er i dialog med Oslo kommune om tiltak som kan utvide tilskuerkapasiteten før neste sesong.

– Sånn som hallen framstår i dag, har vi plass til – med ståplasser – 450 her. Med litt utbedringer, som vi er i dialog med Oslo kommune om, så ser vi for oss at vi kan bygge så vi klarer å få tusen inn her. Det kan la seg gjøre.

Tusen tilskuere høres lite ut. Tusen tilskuere er lite, spesielt for en osloklubb når klubber i langt mindre byer trekker både to, tre og fire tusen regelmessig. Samtidig var det bare 956 tilskuere på plass da Vålerenga åpnet sin semifinaleserie mot Frisk Asker torsdag kveld.

Grüner jobber uansett etter den samme sunne filosofien som Ringerike Panthers og Narvik Arctic Eagles gjør. Det skal ikke spilles hockey på kreditorenes regning her.

– Den holdningen deler vi også, bekrefter Trond-Erik Larsen.

– Nå som vi skal spille i Get, vil jeg si at vi kommer til å være et utviklingslag. Det er mange juniorer og spillere som er i grenselandet for å få spilletid i Get, som spiller godt og mye i U21 eller førstedivisjon. Vi vil være en god mulighet for dem nå. Det er der vi ligger. Det blir vårt marked. Vi kan ikke hente inn spillere og lønne dem, konstaterer han.

– Hva er årsaken til at dere rykket opp?

– Gode spillere. Gode rammer. Vi har bygd gode rammer med de mulighetene og ressursene vi har. Vi har en bra gjeng med godt humør. I tillegg har vi hatt lite skader. Vi har hatt mange på alle treninger og det gir resultater, konstaterer Trond-Erik Larsen.

Gode nok resultater for Get-ligaen.

Det er tross alt det som teller.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar