Video: Dette er spilleren New York Rangers bør tape for å få

Jack Hughes. Foto: Instagram

Jack Hughes omtales som et «generasjonstalent». Alt tyder på at han kommer til å bli valgt først i NHLs 2019-draft.

New York Rangers er som kjent i gang med en «rebuild», en gjenoppbygging av spillerstallen. Veteraner som Ryan McDonagh og Derek Stepan er tradet bort i bytte mot unge spillere og draftvalg.

Dette kommer til å være oppskriften til manager Jeff Gorton også denne sesongen.

Mats Zuccarello og Kevin Hayes er to spillere som antagelig vil bli tradet bort. Jo før det skjer, jo bedre vil det faktisk være. Både for spillerne selv, som antagelig ønsker å spille for noe mer enn forsvinnende gleder, og for klubben.

I NHL er det slik at de lagene som ender utenfor sluttspill, får være med i trekningen om førstevalget i neste talentdraft. Det laget som ender sist, får flest lodd i trekningen (18,5 prosent av loddene). Valg nummer én, to og tre skal fordeles gjennom trekning. Hvis bunnlaget ikke trekkes ut blant de tre som får velge først, får bunnlaget automatisk velge som nummer fire.

Det innebærer normalt at bunnlaget får en klassespiller. De siste årene har eksempelvis Mitch Marner og Seth Jones blitt valg som nummer fire.

New York Rangers ligger for tiden tredje sist i NHL hvis vi måler poeng per kamp (det gir et riktigere bilde, siden lagene har spilt ulikt antall kamper), og vil da ha 11,5 prosent sjanse til å få førstevalget.

Jo tidligere Gorton trader bort bærebjelker som Zuccarello og Hayes, jo større er sjansen for at Rangers havner sist og får størst sjanse til å velge først. Begge disse spillerne har incentiv til å yte sitt aller beste, siden de står uten kontrakt neste sommer og kan signere ny kontrakt med et hvilket som helst lag da. Vi har altså her et tilfelle av motstridende interesser: For klubben er det gunstig å gjøre det dårlig denne sesongen, og for spillerne er det gunstig å gjøre det bra.

Men spiller det egentlig noen rolle?

Ja.

På grunn av Jack Hughes, lillebroren til Quinn Hughes, som ble draftet som nummer sju i 2018 av Vancouver Canucks.

Jack Hughes regnes som et supertalent. Her kan du se litt av ferdighetsregisteret til Jack Hughes:

Forrige sesong gjorde Jack Hughes 116 poeng for USAs uoffisielle ungdomslandslag – bare ett mindre enn Auston Matthews’ rekord. Forskjellen var at Matthews’ 117 poeng kom da han var 17 år gammel. Hughes var bare 16.

Og i defensivt sterke USHL gjorde Hughes flest poeng per kamp med god margin, til tross for at han er ett år yngre enn de andre som var i toppen av poengligaen. Han produserte 54 poeng på 27 matcher, et snitt på 2 blank. Nærmeste utfordrer var Oliver Wahlstrom, på 1,73. Wahlstrom ble draftet som nummer elleve i år.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

It’s a business @lhughes_06

Et innlegg delt av JACK HUGHES (@jackhughes_)


Pappa Jim Hughes spilte selv hockey på collegenivå og var senere en del av trenerteamet til Boston Bruins mens Robbie Ftorek var hovedtrener. Moren Ellen spilte for New Hampshire-universitetet, og er innlemmet i skolens Hall of Fame. Hun utmerket seg i tillegg i både lacrosse og fotball.

Quinn Hughes ble som nevnt draftet i år, Jack Hughes blir draftet i 2019 og speiderne har allerede begynt å følge tredjemann i barneflokken – Luke – tett. Han er bare 15 år gammel, og spiller i likhet med Quinn i backposisjonen.

– Foreldrene våre hadde ikke brydd seg om vi ikke spilte hockey. De har på ingen måte presset oss. Vi har alltid hatt en indre drivkraft og kjærlighet for sporten selv, sier Jack Hughes til The Detroit News.

Familien Hughes flyttet fra Toronto til Michigan for å legge til rette for hockeysatsing for alle tre.

– Da vi vokste opp, handlet alt om hockey. Vi spilte sammen med venner på utendørsbaner, og så gikk vi hjem for å spille med minikøller inne helt til det var sengetid.

De utallige timene med lek ser ut til å betale seg. Quinn Hughes regnes som et av de mest spennende backtalentene USA har sett, Jack Hughes kan bli en ny Patrick Kane og Luke Hughes har ifølge pappa Jim elementer i spillet sitt som Quinn ikke hadde på samme alder.

Vi snakker altså om en ekstremt talentfull familie. Og Jack Hughes kan være det største talentet.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar