Vinnerne og taperne i NHL denne sommeren

Nitten.no setter karakter på alle lagene i NHL basert på hva de har gjort og ikke gjort siden sesongslutt.

Vi skal i denne artikkelen evaluere lagenes innsats både i draften og på free agent-markedet i sommer. Det innebærer at vi kikker på lagets forutsetninger, altså hvilke kontrakter som var i en klubb og hvilke som er der nå, samt hvor stor handlefrihet manageren har hatt under lønnstaket. Alt dette danner grunnlaget for den karakteren vi gir en klubb. Vi bruker en skala fra A til F, hvor A er best og F er svakest.

Ettersom vi kun evaluerer managernes innsats denne sommeren, ikke hans totale innsats i sjefsstolen i sin nåværende klubb, bruker vi lagnavn i stedet for managernavn, siden det ellers er lett å forveksle karakteren med vårt inntrykk av en managers totale innsats i en klubb. Karakteren gjelder altså utelukkende denne sommeren.

Vi går alfabetisk til verks og starter med lagene som starter på A og B. Artikkelen fylles på med resten av lagene utover i starten av juli.

ANAHEIM DUCKS
Draftet: Isac Lundeström (runde 1 – valg 23), Benoit-Olivier Groulx (2-54), Blake McLaughlin (3-79), Lukas Dostal (3-85), Jackson Perbix (4-116), Roman Durny (5-147), Hunter Drew (6-178)

Signert: Luke Schenn (1 år, 800.000 dollar), Anton Rödin (1 år, 650.000), Jared Coreau (1, 650.000), Andrej Sustr (1 år, 1,3 millioner), Brian Gibbons (1 år, 1 million), Carter Rowney (3 år, 1,133 millioner)

Trades: Fikk forwarden Chase De Leo fra Winnipeg Jets for forwarden Nicolas Kerdiles 30. juni.

Anaheim har fire «restricted»-spillere uten kontrakt: Ondrej Kase, Nick Ritchie, Brandon Montour og Andy Welinski. Dette er nok årsaken til at manager Bob Murray hadde en rolig 1. juli. Han har bare rundt ti millioner dollar igjen til lønnstaket. Ducks håper dessuten at den lovende trioen Troy Terry (20), Max Jones (20) og Sam Steel (20) skal nærme seg å være NHL-klare. Jones er en stor og målfarlig ving, Steel en smart playmaker og Terry en produktiv energibunt som fikk et par matcher i den store ligaen på tampen av forrige sesong.

I tillegg ser det gledelig nok ut til at Patrick Eaves kan spille ishockey igjen fra sesongstart. Den største usikkerheten nå er vel heller Ryan Kesler, som fortsatt sliter med skade.

De tre signeringene som ble gjort 1. juli fyller ut bredden i stallen, uten å gå på bekostning av fleksibiliteten til Murray. Han har både lønnsrom og eiendeler (talenter og draftvalg) til å gjøre noen byttehandler før trade deadline i vinter, om han ønsker å forsterke stammen rundt stjernene.

Draften ser ut til å ha bli solid for Anaheim. Det ble spekulert i at Lundeström kunne gå tidligere, så han var et fint valg som 23. Groulx og McLaughlin er helt greie valg, og i et lite spennende keeperkull er Lukas Dostal kanskje det talentet jeg liker best.

Karakter: B

ARIZONA COYOTES
Draftet: Barrett Hayton (runde 1 – valg 5), Kevin Bahl (2-55), Jan Jenik (3-65), Ty Emberson (3-73), Ivan Prosvetov (4-114), Mike Callahan (5-142), Dennis Busby (5-145), David Tendeck (6-158) og Liam Kirk (7-189)

Signert: Michael Grabner (3 år, 3,35 millioner)

Trades: Fikk forwarden Robbie Russo fra Detroit Red Wings for et sjuenderundevalg i 2019 i en trade 24. juni, fikk Alex Galchenyuk fra Montreal Canadiens for Max Domi i en trade 15. juni, fikk Adam Helewka fra San Jose Sharks for Kyle Wood i en trade 14. juni, fikk Hudson Fasching fra Buffalo Sabres for Brandon Hickey og Mike Sislo 14. juni, fikk Marcus Kruger og et tredjerundevalg 2018 fra Carolina Hurricanes for Jordan Martinook og et fjerderundevalg 2018 i en trade 3. mai. Under draften ga Arizona bort Calgarys tredjerundevalg til Chicago for å få Torontos tredjerundevalg og Columbus femterundevalg 2018. Deretter ga Arizona bort Torontos tredjerundevalg 2018 for å få San Joses fjerderundevalg og femterundevalg i 2018,

Den unge manageren John Chayka har vært aktiv i sommer. Han har sikret langtidskontrakt med Oliver Ekman Larsson og forlenget avtalen til Niklas Hjalmarssom med to år. Det sikrer stabilitet i backrekkene. I tillegg har han sendt fra seg Max Domi for å få Alex Galchenyuk, en trade som på papiret kanskje ser litt fordelaktig ut for Arizona.

Signeringen av Michael Grabner er strålende. Østerrikeren er en av ligaens raskeste spillere og scoret flittig for New York Rangers uten å få istid i power-play. Det er absolutt verdt 3,35 millioner dollar i året hvis han fortsetter å levere 20 mål eller mer fra en plass i tredjerekka og i undertall.

I draften var Arizona så heldig at Filip Zadina falt til dem, men de overså ham og tok i stedet Barrett Hayton. Det er vanskelig å forstå akkurat her og akkurat nå. Chayka har gjort det meste riktig, og det tar tid å se fasiten i drafter, så det er vanskelig å trekke Chayka for mye i karakter her og nå.

Karakter: B

BOSTON BRUINS
Draftet: Axel Andersson (Runde 2 – valg 57), Jakub Lauko (3-77), Curtis Hall (4-119), Dustyn McFaul (6-181), Pavel Sjen (7-212)

Signert: Jaroslav Halak (2 år, 2,75 millioner), Joakim Nordström (2 år, 1 million), John Moore (5 år, 2,75 millioner), Chris Wagner (2 år, 1,25 millioner), Cody Goloubef (1 år, 650.000), Mark McNeill (1 år, 650.000), Axel Andersson (3 år, 925.000)

Trades: Ingen

Manager Don Sweeney har ikke gjort noen store trekk i sommer. Boston ventet til slutten av andre runde med å drafte, og tok den svenske backen Axel Andersson der. 1. juli ble Jaroslav Halak signert som backup til Tuukka Rask, John Moore ble hentet inn på femårskontrakt til en rimelig sum og Joakim Nordström fikk to år for å fylle ut forwardrekkene uten at det koster Boston nevneverdig.

Sweeney satser med andre ord på den stammen som allerede er i laget. Det er forståelig. Patrice Bergeron, Brad Marchand og David Pastrnak utgjør kanskje NHLs beste rekke, mens Torey Krug har utviklet seg til en poengmaskin fra backplass, der Charlie McAvoy også er en framtidig superstjerne.

Bak disse spillerne vaker Ryan Donato, Danton Heinen og Anders Björk, tre spillere med stort potensial som alle kan toppe 50 poeng kommende sesong med litt flyt.

Karakter: C

BUFFALO SABRES
Draftet: Rasmus Dahlin (Runde 1 – valg 1), Mattias Samuelsson (2-32), Matej Pekar (4-94), Linus Cronholm (4-117), Miska Kukkonen (5-125), William Worge-Kreu (7-187)

Signert: Carter Hutton (3 år, 2,75 millioner), Scott Wedgewood (1 år, 650.000), Scott Wilson (2 år, 1,05 millioner), Brandon Hickey (2 år, 925.000), Lawrence Pilut (2 år, 925.000),

Trades: Sendte Ryan O’Reilly til St. Louis Blues I bytte mot Tage Thompson, Patrik Berglund, Vladimir Sobotka, et førsterundevalg I 2019 og et andrerundevalg i 2021 i en trade 1. juli, sendte et fjerderundevalg i 2019 til Pittsburgh Penguins mot Conor Sheary og Matt Hunwick i en trade 27. juni, sendte Hudson Fasching til Arizona Coyotes i bytte mot Mike Sislo og Brandon Hickey i en trade 14. juni, sendte sitt sjetterundevalg i draften 2018 til Toronto i bytte mot Maple Leafs’ sjetterundevalg i 2019.

Denne sommeren handler først og fremst om Rasmus Dahlin i Buffalo. Den neste superstjernen ble tatt som nummer én i draften, slik alle har regnet med i et år eller to nå. Manager Jason Botterill har vært aktiv, og signerte kontrakt med flere tidligere draftvalg i april, mai og juni, samt hentet inn årets beste back i den svenske eliteserien – Lawrence Pilut – i tillegg.

Den mest spennende signeringen er kanskje Victor Olofsson, som ble toppscorer i SHL forrige sesong med 27 mål. Han er en rask og åpenbart målfarlig ving som på sikt kan bli en nøkkelspiller for Sabres.

Buffalo vant også kampen om Carter Hutton, som var en ettertraktet free agent etter sin fenomenale sesong som backup i St. Louis Blues forrige sesong. Han kommer inn på en rimelig treårskontrakt og blir trolig førstekeeper her.

1. juli tradet Botterill bort Ryan O’Reilly for å få Tage Thompson, først og fremst, samt et par anvendelige veteraner og to høye draftvalg. Det er en deal som gir mening for Buffalo, ettersom det rydder plass i topp 6 for stortalentet Casey Mittelstadt.

Karakter: A

CALGARY FLAMES
Draftet: Martin Pospisil (Runde 4 – valg 105), Demetrios Koumontzis (4-108), Milos Roman (4-122), Mathias Emilio Pettersen (6-167), Dmitri Zavgorodnij (7-198)

Signert: James Neal (5 år, 5,75 millioner), Austin Czarnik (2 år, 1,25 millioner), Derek Ryan (3 år, 3,125 millioner), Dalton Prout (1 år, 800.000), Buddy Robinson (2 år, 700.000), Alan Quine (1 år, 700.000), Tyler Graovac (1 år, 650.000), Marcus Högström (1 år, 700.000), Yasin Ehliz (1 år, 730.000)

Trades: Fikk Noah Hanifin og Elias Lindholm fra Carolina Hurricanes for Dougie Hamilton, Micheal Ferland og Adam Fox i en trade 23. juni.

Brad Treliving har virkelig jobbet for lønna denne sommeren. Først sparket han trener Glen Gulutzan, så ansatte han Bill Peters og deretter gjennomførte han en monstertrade med Peters’ gamle klubb Carolina. På papiret ser ikke traden så god ut for Flames, men ettersom Fox nektet å signere med Calgary og det åpenbart manglet kjemi mellom Hamilton og andre nøkkelfigurer i klubben, er Hanifin og Lindholm fair betaling.

Calgarys manager har virkelig tatt konsekvensene av at laget ikke kvalifiserte seg for sluttspillet. Målet er åpenbart at Flames skal stille til sesongstart 2018/19 som et nytt lag.

Under draften i Dallas måtte Calgary vente lenge, ettersom laget ikke hadde noen valg før i fjerde runde. Det eneste vi nordmenn trenger å bry oss om, er at Flames valgte Mathias Emilio Pettersen. Det skjedde i sjette runde. Vi tror selvfølgelig at dette er en god investering for Calgary.

Flames har lett etter en høyreving i lang tid, og ble koblet til Zuccarello i vinter, men har i sommer fylt hulrommet med andre signeringer. Vi liker satsingen på Austin Czarnik, en liten spiller som er for god for AHL og viste lovende takter i Boston Bruins, men hans sjanser ble plutselig begrensede da Flames 2. juli fulgte opp med å gi James Neal en femårskontrakt. I tillegg har Treliving investert tungt i senteren Derek Ryan.

Totalt sett synes vi Calgary ser sterkere ut nå enn for et par måneder siden. Bredden virker også større, blant annet fordi de mange lovende backene deres er ett år nærmere NHL. Signeringen av den svenske landslagsbacken Marcus Högström (29) sørger for at de ikke får NHL-plass uten å fortjene det.

Karakter: B

 

CAROLINA HURRICANES
Draftet: Andrej Svetsjnikov (Runde 1 – valg 2), Jack Drury (2-42), Luke Henman (4-96), Lenni Killinen (4-104), Jesper Sellgren (6-166), Jake Kucharski (7-197)

Signert: Calvin de Haan (4 år, 4,55 millioner), Petr Mrazek (1 år, 1,5 millioner), Daniel Renouf (1 år, 650.000)

Trades: Sendte Noah Hanifin og Elias Lindholm til Calgary Flames for Dougie Hamilton, Micheal Ferland og Adam Fox i en trade 23. juni, sendte Marcus Krüger og et tredjerundevalg 2018 til Arizona for Jordan Martinook og et fjerderundevalg 2018 i en trade 3. mai.

Manager Tom Dundon (nei, jeg skrev ikke feil her!) har gjort noe mer enn det ser ut til på papiret her. Free agent-signeringene er få, men traden med Calgary Flames er stor og gir Hurricanes en prima stjerneback som fremdeles er ung. Hamilton er faktisk bare 25 år gammel.

Carolina har også sikret seg en av de mest ettertraktede free agent-backene i Calvin de Haan.

I tillegg har Dundon og hans assistent Don Waddell inngått kontrakter med Valentin Zykov, Phillip Di Giuseppe, Saku Maenalanen, Morgan Geekie, Trevor Carrick, Patrick Brown, Andrew Poturalski og Michael Fora. Den 24 år gamle finnen Maenalanen er kanskje den mest spennende her. Den 191 centimeter store vingen scoret 46 poeng på 59 matcher med Kärpät i SM-Liiga forrige sesong.

Det viktigste er uansett at klubben har fått inn en legitim superstjerne i Andrej Svetsjnikov, som ble draftet ned andrevalget som Carolina hadde i Dallas. Russeren er en fysisk voksen spiller med både målteft og playmakerevner. Det vil ikke overraske oss om han går rett inn som den beste spilleren i Hurricanes. Zykov er også en spiller vi tror er moden for å sette preg på laget kommende sesong. Han har gått gradene i AHL og virker ferdig utdannet derfra.

Spenningsmomenter er hvordan klubbens manager Tom Dundon, som ikke har noen erfaring med ishockey, vil håndtere det å lede en NHL-klubb. Hans papirmanager Don Waddell har erfaring, men den begrenser seg stort sett til Atlanta Thrashers og det prosjektet ble aldri noen suksess.

Vi stiller oss skeptiske til en klubbeier som ikke vil betale markedspris for en manager som faktisk har noe å vise til, og vi stiller oss skeptiske til å gi trenerjobben til Rod Brind’Amour, som aldri har vært hovedtrener noe sted.

Hvordan det går med Carolina kommende sesong, ser i stor grad ut til å avhenge av hvor raskt Svetsjnikov og det andre stortalentet i klubben – Martin Necas – klarer å mestre nivået.

Karakter: C

 

CHICAGO BLACKHAWKS
Draftet: Adam Boqvist (Runde 1 – valg 8), Nicolas Beaudin (1-27), Jake Wise (3-69), Niklas Nordgren (3-74), Philipp Kurasjev (4-120), Mikael Hakkarainen (5-139), Alexis Gravel (6-162), Josiah Slavin (7-193)

Signert: Cam Ward (1 år, 3 millioner), Chris Kunitz (1 år, 1 million), Brandon Manning (2 år, 2,25 millioner)

Trades: Fikk Jordan Schroeder fra Columbus Blue Jackets mot Jean-Francois Berube i en trade 27. juni, fikk Michael Chaput fra Vancouver Canucks for Tanner Kero 24. juni

Basert på speiderrapportene fra ekspertene i Nord-Amerika, og det vi har sett selv, ser Chicago ut til å ha gjort en helt fantastisk draft med tanke på forutsetningene. Vi tror at spesielt Wise og Nordgren kan være meget gode valg så sent i draften.

Handlingene til Stan Bowman på free agent-markedet treffer veggen i den andre enden av begeistringsskalaen vår. Kunitz og Manning? Selv med begrenset lønnsrom kan dette umulig ha vært det optimale utbyttet. Cam Ward er mer forståelig, på grunn av usikkerheten rundt Corey Crawford. Stjernekeeperen til Chicago har slitt med svimmelhet i mange måneder og Blackhawks trenger en erfaren keeper ved siden av Anton Forsberg dersom Crawford ikke blir klar til sesongstart.

Det positive her er at veien ligger åpen for Andreas Martinsen, som fikk en ny ettårskontrakt før sommerferien og som nå har en ypperlig mulighet til å etablere seg i NHL igjen.

Samtidig har vi følelsen av at Bowman ikke er ferdig på jobb ennå. Vi ville iallfall ha forsøkt hardt og inderlig å forbedre backbesetningen her.

Karakter: C

COLORADO AVALANCHE
Draftet: Martin Kaut (Runde 1 – valg 16), Justus Annunen (3-64), Sampo Ranta (3-78), Tyler Weiss (4-109), Brandon Saigeon (5-140), Danila Zjuravljov (5-146), Nikolai Kovalenko (6-171), Sjamil Sjmakov (7-202)

Signert: Matt Calvert (3 år, 2,8 millioner), Ian Cole (3 år, 4,25 millioner), Joe Cannata (1 år, 650.000)

Trades: Fikk Philipp Grubauer og Brooks Orpik for et andrerundevalg 2018, kjøpte ut Orpik

Colorado gikk sine egne veier i talentdraften, og har ikke gjort mye ut av seg ellers heller. Ian Cole er en smart investering av Joe Sakic, som ga den 29 år gamle backen en treårskontrakt verdt 4,25 millioner dollar. Prisen er kanskje litt høy, men det er trolig for å få kontrakten ned i tre år, noe vi applauderer. Lange kontrakter er bare unntaksvis gode kontrakter. Cole tar med seg lederskap inn i garderoben, etter å ha vunnet Stanley Cup to ganger med Pittsburgh de siste tre årene. En ypperlig rollefigur for unge backer som Samuel Girard, Nikita Zadorov, Tyson Barrie og etter hvert Conor Timmins.

Sakic styrer et ungt lag som av den grunn bør bli bedre neste sesong, så det kan være smart å ikke gjøre for mange endringer. Avalanche hadde en god sesong i fjor. Det er virkelig noe å bygge på. Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen, Tyson Jost, J.T. Compher, Alexander Kerfoot og backene Girard og Barrie utgjør et solid fundament å bygge videre på.

Traden for å få Grubauer, som er signert til en rimelig treårskontrakt, kom litt overraskende, men er smart. Den åpner for å trade Semyon Varlamov, som er inne i det siste året av sin kontrakt, og er nesten dobbetl så dyr som Grubauer. Samtidig får Avalanche tid fram til trade deadline med å se hvordan tyskeren håndterer en rolle som førstekeeper. Vi antar at dette er planen.

Colorado har også få spillere under kontrakt, noe som gir Sakic stor fleksibilitet framover.

Karakter: C

COLUMBUS BLUE JACKETS
Draftet: Liam Foudy (Runde 1 – valg 18), Kirill Martsjenko (2-49), Marcus Karlberg (3-80), Tim Berni (6-159), Veini Vehvilainen (6-173), Trey Fix-Wolanski (7-204)

Signert: Riley Nash (3 år, 2,75 millioner), Dillon Simpson (2 år, 675.000), Adam Clendening (1 år, 700.000) og Tommy Cross (1 år, 650.000), Anthony Duclair (1 år, 650.000)

Trades: Fikk Jean-Francois Berube fra Chicago Blackhawks for Jordan Schroeder i en trade 27. juni

Bortsett fra Arizonas valg av Barrett Hayton i stedet for Filip Zadina, var kanskje blåjakkenes beslutning om å ta Liam Foudy med 18.-valget i draften i stedet for spillere som Rasmus Kupari, Dominik Bokk, Joe Veleno og Isac Lundeström en av de mest overraskende i draften. Vår venn Steve Kournianos fra The Draft Analyst har Foudy helt nede på 85.-plass på sin liste. Vi skal imidlertid ikke glemme at Columbus også overrasket ved å velge Pierre-Luc Dubois med tredjevalget for to år siden og det ser fryktelig smart ut nå.

Vi hadde sett for oss at manager Jarmo Kekäläinen skulle hente inn en mer etablert NHL-back 1. juli, men han satser muligens på at en av Simpson, Clendening eller Cross skal vise seg som et bra nok alternativ til Scott Harrington og Dean Kukan i tredje backpar. Senteren Riley Nash er imidlertid en fin tilvekst og kostnaden er rimelig også.

Columbus har for øvrig fått en skikkelig hodepine i fanget, ettersom superstjernen Artemi Panarin ikke ønsker å forlenge sin kontrakt med klubben «på dette tidspunkt». Han har bare ett år igjen av kontrakten, og blåjakkene har ikke råd til å «ta en Islanders» og la ham gå gratis neste sommer.

Enn så lenge satser Kekäläinen på at Panarin vil endre oppfatning før trade deadline neste år.

Kekäläinens største utfordring i sommer er kanskje uansett hva slags kontrakter han skal gi til Boone Jenner, Oliver Bjorkstrand og Ryan Murray, som alle har statusen «restricted free agent».

Karakter: C

DALLAS STARS
Draftet: Ty Dellandrea (Runde 1 – valg 13), Albin Eriksson (2-44), Oskar Bäck (3-75), Adam Mascherin (4-100), Curtis Douglas (4-106), Riley Damiani (5-137), Dawson Barteaux (6-168), Jermaine Loewen (7-199)

Signert: Valeri Nitsjusjkin (2 år, 2,95 millioner), Blake Comeau (3 år, 2,4 millioner), Roman Polak (1 år, 1,3 millioner), Anton Khudobin (2 år, 2,5 millioner), Erik Condra (1 år, 700.000), Joel Hanley (1 år, 650.000), Michael Mersch (2 år, 675.000)

Trades: Ingen

Jim Nill overrasket noe ved å plukke Ty Dellandrea, men dette ser ut til å være blant de bedre førsterundevalgene Dallas har gjort de senere årene. Dellandrea får mye ros for sin modne personlighet og spilleforståelse.

Dallas kom ikke til sluttspill forrige sesong, men det ser ut til at Nill er komfortabel med å satse videre med den samme stammen. Et navn å følge med på, er Tyler Seguin, som bare har ett år igjen av kontrakten. Han kan bli tradet dersom han ikke forlenger før jul.

Vi synes det ser litt lett ut på vingene, bak Jamie Benn og Alexander Radulov, men kanskje comebacket til Valeri Nitsjusjkin kan veie opp. Bakerst ser Stars solide ut, med Ben Bishop og Anton Khudobin mellom stengene og John Klingberg som sjef blant backene. Miro Heiskanen kommer trolig inn i laget nå – han er en tenåring det er store forventninger til i Dallas.

Signeringen av Roman Polak er vel ikke direkte imponerende, og for Dallas’ del er det nok en fordel om Julius Honka klatrer over gigantiske Stephen Johns på rangstigen, slik at mobiliteten på høyresiden av backparene blir noe bedre.

Karakter: D

DETROIT RED WINGS
Draftet: Filip Zadina (Runde 1 – valg 6), Joe Veleno (1-30), Jonatan Berggren (2-33), Jared McIsaac (2-36), Alec Regula (3-67), Seth Barton (3-81), Jesper Eliasson (3-84), Ryan O’Reilly (4-98), Victor Brattström (6-160), Otto Kivenmaki (7-191)

Signert: Jonathan Bernier (3 år, 3 millioner), Thomas Vanek (1 år, 1 million), Chris Terry (2 år, 675.000), Harri Säteri (1 år, 750.000), Wade Megan (1 år, 650.000), Jake Chelios (1 år, 650.000)

Trades: Fikk et sjuenderundevalg i 2019 fra Arizona Coyotes for Robbie Russo

Vi skal være ærlige nok til å si at vi sliter med å identifisere planen til Detroit-manager Ken Holland. Han har åpenbart ikke en stall god nok til å kjempe om Stanley Cup, men han virker heller ikke å være interessert i å bryte ned laget for å bygge det opp på nytt. En av årsakene til det er kanskje at han har delt ut en hel del tradeklausuler til spillerne sine, slik at det er vanskelig å trade bort veteranene for unge spillere eller draftvalg.

Bevegelsene til Detroit i sommer tyder på at målet er å nå sluttspill. Det er kanskje ikke sannsynlig at klubben når det målet, men helt utenkelig er det ikke. Hvis Filip Zadina kommer inn og presterer umiddelbart, noe vi anser som fullt mulig, og hvis unge spillere som Dylan Larkin, Anthony Mantha og Andreas Athanasiou tar enda et steg i utviklingen sin, skal Red Wings ha brukbar offensiv slagkraft.

Detroit var dessuten såpass heldig under draften, ikke bare med at Filip Zadina falt helt til deres sjettevalg, men med at Joe Veleno falt helt til 30.-valget deres, og Jonatan Berggren til 33.-valget, at gjenoppbyggingen av denne gamle storheten fikk en etasje gratis i løpet av to junidager i Dallas.

I stedet for å investere i Thomas Vanek i free agent-markedet, eller kanskje i tillegg til, skulle vi gjerne sett at Detroit tok sjansen på yngre spillere som Austin Czarnik, som ikke er like trygge, men kan gi belønning på lang sikt.

Karakter: C

EDMONTON OILERS
Draftet: Evan Bouchard (Runde 1 – valg 10), Ryan McLeod (2-40), Olivier Rodrigue (2-62), Michael Kesselring (6-164), Patrik Siikanen (7-195)

Signert: Tobias Rieder (1 år, 2 millioner), Kevin Gravel (1 år, 700.000), Kyle Brodziak (2 år, 1,15 millioner)

Trades: Fikk Hayden Hawkey fra Montreal Canadiens for et femterundevalg 2019 i en trade 23. juni, fikk Nolan Vesey fra Toronto Maple Leafs for et sjuenderundevalg i 2020 i en trade 8. juni

Nok et lag som ikke kom til sluttspill, men likevel ikke gjør store forandringer i sommer. Noen av de små tingene Peter Chiarelli har gjort, ser likevel smarte ut. Joel Persson kommer fra de svenske mesterne Växjö Lakers, der han var en nøkkelspiller. Han kan bli en fin backforsterking. Eller ikke. Vanskelig å vite sikkert på forhånd. Mikko Koskinen ser ut som en fornuftig satsing på keepersiden, som backup for Talbot eller i beste fall som førstekeeper.

Investeringene i free agent-markedet 1. juli var lite spennende. Man vet hva man får av folk som Tobias Rieder og Kyle Brodziak, og det er spill på NHL-nivå, men ikke nødvendigvis mer enn middels NHL-nivå.

Dette Oilers-laget trenger forbedringer internt. Jesse Puljujärvi har urealisert potensial. Kailer Yamamoto var nær ved å etablere seg allerede i fjor. Klarer han det i år? Fortsatt usikkert. Kan Ryan Strome utvikle seg mer? Vil Pontus Åberg utnytte åpningene på vingene? Kan Oscar Klefbom slå tilbake nå som han forhåpentlig er helt skadefri? Spørsmålene er mange i Oilers. Ingen av dem er blitt besvart nå i sommer.

Karakter: C

FLORIDA PANTHERS
Draftet: Grigori Denisenko (Runde 1 – valg 15), Serron Noel (2-34), Logan Hutsko (3-89), Justin Schutz (6-170), Cole Krygier (7-201), Santtu Kinnunen (7-207)

Signert: Michael Hutchinson (1 år, 1,3 millioner), Jared McCann (2 år, 1,25 millioner), Jacob MacDonald (2 år, 675.000), Paul Thompson (2 år, 675.000)

Trades: Fikk Mike Hoffman og et sjuenderundevalg fra San Jose Sharks for et fjerde- og femterundevalg 2018 og et andrerundevalg 2019 i en trade 19. juni

Florida har bestemt seg for å ta sjansen på Mike Hoffman, en målfarlig ving som angivelig havnet på kant med de andre spillerne i Ottawa Senators. Det innebærer å slippe hans forlovede inn i koneklubben. I Ottawa gikk Erik Karlssons kone til det skritt å be om rettsbeskyttelse etter angivelig grov trakassering i sosiale medier fra Hoffmans forlovede.

Hoffman og hans forlovede bedyrer sin uskyld. Hvis han fungerer i garderoben og på isen, har Panthers fått en solid tilvekst her. En annen spennende tilvekst er den russiske landslagsbacken Bogdan Kiselevitsj, som trolig vil kjempe med McCoshen og Petrovic om en plass i laget.

Vi gleder oss mest til å se Henrik Borgström på heltid i NHL. Hvis han innfrir de høye forventningene, har Florida fort tre meget gode rekker å sende utpå.

Vi liker også veldig godt det Florida gjorde i draften. Grigori Denisenko, Serron Noel og Logan Hutsko virker alle som meget lovende spillere, selv om ingen av dem er ventet å spille i NHL allerede kommende sesong.

Karakter: B

LOS ANGELES KINGS
Draftet: Rasmus Kupari (Runde 1 – valg 20), Akil Thomas (2-51), Bulat Sjafigullin (3-82), Aidan Dudas (4-113), David Hrenak (5-144), Johan Södergran (6-165), Jacob Ingham (6-175)

Signert: Ilja Kovaltsjuk (3 år, 6,25 millioner), Sean Walker (2 år, 675.000)

Trades: Fikk Peter Budaj fra Tampa Bay Lightning for Andy Andreyoff i en trade 13. juni

Kings vant kampen om Ilja Kovaltsjuk og har i tillegg sikret seg Drew Doughty for resten av karrieren hans. Det er nok til å kalle dette en god sommer for manager Rob Blake. Doughty forhandlet for øvrig på egenhånd fram åtteårskontrakten, som er verdt elleve millioner dollar per sesong og starter om ett år.

Draften ble også god, sånn det ser ut på papiret nå, etter at Kings fikk draftet fine talenter som Rasmus Kupari, Akil Thomas og Bulat Sjafigullin.

Rent bortsett fra dette, har det ikke skjedd noe av betydning. Laget er bortimot identisk med forrige sesongs utgave. Det betyr at Kings ikke blir å finne blant Stanley Cup-favorittene når ekspertene skal trekke fram sine kandidater før sesongstart.

Karakter: B

MINNESOTA WILD
Draftet: Filip Johansson (Runde 1 – valg 24), Jack McBain (3-63), Alexander Khovanov (3-86), Connor Dewar (3-92), Simon Johansson (5-148), Damien Giroux (5-155), Shawn Boudrias (6-179), Sam Hentges (7-210)

Signert: Matt Hendricks (1 år, 700.000), Nick Seeler (3 år, 725.000), Greg Pateryn (3 år, 2,25 millioner), Michael Llambas (2 år, 675.000), Andrew Hammond (1 år, 650.000), Eric Fehr (1 år, 1 million), Matt Bartkowski (1 år, 650.000), J.T. Brown (2 år, 687.500)

Trades: Ingen

Minnesota hadde en tilsynelatende middels draft. Det er forståelig, ettersom klubben har skiftet manager etter sesongslutt og Paul Fenton har mye å sette seg inn i etter overgangen fra assistentjobb i Nashville Predators.

Free agent-signeringene har vært mange og svært lite imponerende. Det er kun stallfyll som er hentet inn, til tross for at klubben har lønnsrom. Matt Dumba er fremdeles uten kontrakt, noe som forklarer hvorfor ingen store investeringer er gjort, men denne sommeren er likevel under forventning totalt sett.

Karakter: E

MONTREAL CANADIENS
Draftet: Jesperi Kotkaniemi (Runde 1 – valg 3), Jesse Ylonen (2-35), Alexander Romanov (2-38), Jacob Olofsson (2-56), Cam Hillis (3-66), Jordan Harris (3-71), Allan McShane (4-97), Jack Gorniak (4-123), Cole Fonstad (5-128), Smauel Houde (5-133), Brett Stapley (7-190)

Signert: Tomas Plekanec (1 år, 2,25 millioner), Kenny Agostino (1 år, 700.000), Michael Chaput (2 år, 675.000), Xavier Ouellet (1 år, 700.000), Matthew Peca (2 år, 1,3 millioner)

Trades: Fikk Steve Mason, Joel Armia, et fjerderundevalg 2020 og et sjuenderundevalg 2019 fra Winnipeg Jets for Simon Bourque i trade 30. juni, fikk et femterundevalg 2019 fra Edmonton Oilers for Hayden Hawkey i trade 23. juni, fikk Max Domi fra Arizona Coyotes for Alex Galchenyuk i trade 15. juni

Montreal hadde ti draftvalg og ser ut til å ha brukt dem godt. Man kan kritisere manager Marc Bergevin for å ignorere målmaskinen Filip Zadina for å velge Jesperi Kotkaniemi med tredjevalget, men når Montreal i så mange år har savnet en skikkelig førstesenter er det lett å forstå ham.

Hvis ryktene om at Alex Galchenyuk har en altfor inntrengende far er korrekte, er det også forståelig at man tradet ham for Max Domi, selv om denne traden på papiret seg bedre ut for Arizona Coyotes enn Montreal Canadiens. Det er ikke sikkert den ser lik ut om et år.

Vi liker også at Montreal utnyttet Winnipegs jakt på lønnsrom og skaffet seg en meget solid ving i Joel Armia.

Det vi ikke liker, er aktiviteten på free agent-markedet. Montreal klarte ikke å lokke til seg noen av de store profilene der. John Tavares ville ikke snakke med Canadiens. Det ville heller ikke Paul Stastny. Med tanke på den fantastiske atmosfæren som Montreal kan by på hjemme i Bell Centre, er det skuffende at klubben har havnet i en slik situasjon. Det virker som at spillere rundt omkring i NHL ikke har tro på det Marc Bergevin driver med. Det er en skummel posisjon å være i.

Karakter: C

NASHVILLE PREDATORS
Draftet: Jachym Kondelik (Runde 4 – valg 111), Spencer Stastney (5-131), Vladislav Jeromenko (5-151), Milan Kloucek (7-213)

Signert: Rocco Grimaldi (1 år, 650.000), Zac Rinaldo (1 år, 650.000), Connor Brickley (1 år, 650.000), Jarred Tinordi (1 år, 650.000)

Trades: Ingen

David Poile har hatt en rolig sommer og det er helt greit. Han rår over en meget solid spillerstall. Nå kommer også Eeli Tolvanen inn på heltid, det er en meget spennende tilvekst.

Poile har ennå ikke blitt enig om ny kontrakt med den lovende reservekeeperen Juuse Saros eller vingene Ryan Martman og Miikka Salomäki, men når det er i boks, er Predators klare for en ny jakt på Stanley Cup.

Karakter: B

NEW JERSEY DEVILS
Draftet: Ty Smith (Runde 1 – valg 17), Xavier Bernard (4-110), Akira Schmid (5-136), Jegor Sjarangovitsj (5-141), Mitchell Hoelscher (6-172), Eetu Pakkila (7-203)

Signert: Eric Gryba (1 år, 700.000), Kurtis Gabriel (1 år, 650.000), John Ramage (1 år, 650.000)

Trades: Ingen

Devils har plenty med lønnsrom, men har ikke brukt dette til å hente noen forsterkninger i free agent-markedet. Det overrasker. Selv om New Jersey tok et langt steg i riktig retning forrige sesong, er det fortsatt gedigent rom for forbedring her. Laget er altfor avhengig av Taylor Hall per dags dato.

Det er ingen virkelig store talenter på vei opp. Michael McLeod er vel den mest spennende. Man fikk en svært lovende back i Ty Smith i draften, men det tar tid før han blir NHL-klar, og Smith kommer heller ikke til å revolusjonere Devils.

En David Perron eller James Neal hadde gjort seg. I stedet ble det Eric Gryba og Kurtis Gabriel.

Karakter: E

NEW YORK ISLANDERS
Draftet: Oliver Wahlstrom (Runde 1- valg 11), Noah Dobson (1-12), Bode Wilde (2-41), Ruslan Iskhakov (2-43), Jakub Skarek (3-72), Jake Pivonka (4-103), Blade Jenkins (5-134), Christian Krygier (7-196)

Signert: Thomas Hickey (4 år, 2,5 millioner), Leo Komarov (4 år, 3 millioner), Valtteri Filppula (1 år, 2,75 millioner), Tom Kuhnhackl (1 år, 650.000), Mike Sislo (1 år, 650.000), Matt Lorito (1 år, 675.000), Robin Lehner (1 år, 1,5 millioner)

Trades: Fikk Matt Martin fra Toronto Maple Leafs for Eamon McAdom i trade 3 juli

Islanders mistet i sommer John Tavares, en av ligaens beste spillere, uten å få noe igjen for ham. Ingen verdens ting. Det er visstnok først og fremst eier Scott Malkins feil, siden han ifølge Larry Brooks i New York Post nektet daværende manager Garth Snow å trade Tavares før overgangsvinduet stengte i vinter.

På den positive siden har klubben hentet inn Lou Lamoriello og Barry Trotz. Sistnevnte er en fremragende trener som ledet Washington Capitals til Stanley Cup-seier i år. Lamoriello er en rutinert ringrev, men når man ser hvilke trekk han har gjort på free agent-markedet siden han kom til Islanders, er det rimelig å spørre seg hvor mye av det positive som skjedde da han var i Toronto Maple Leafs som i realiteten skyldes Kyle Dubas.

Valtteri Filppula, Leo Komarov og Matt Martin? Seriøst? Vi skjønner at Lamoriello vil at det skal gjøre vondt å møte New York Islanders, men dette er å bevege seg i helt motsatt retning enn samtlige lag som gjør suksess nå for tiden.

Selv ikke en fantastisk jobb under draften i Dallas klarer å dra Islanders opp fra bunnkarakter her.

Karakter: F

NEW YORK RANGERS
Draftet: Vitali Kravtsov (Runde 1 – valg 9), K’Andre Miller (1-22), Nils Lundkvist (1-28), Olof Lindbom (2-39), Jakob Ragnarsson (3-70), Joey Keane (3-88), Nico Gross (4-101), Lauri Pajuniemi (5-132), Simon Kjellberg (6-163), Riley Hughes (7-216)

Signert: Fredrik Claesson (1 år, 700.000), Ville Meskanen (2 år, 925.000), Michael Lindqvist (1 år, 925.000), Steven Fogarty (1 år, 708.750)

Trades:

Rangers tok en stor sjanse ved å la Oliver Wahlstrom passere og heller velge Vitali Kravtsov med sitt niendevalg under draften. Med tanke på kulturforskjellen mellom Russland og USA, og ikke minst at russere ofte sliter med å lære seg engelsk, skal Kravtsov være en betydelig bedre spiller for at denne gamblingen er verdt det. Vi er usikre på om det faktisk er tilfellet.

For et lag som er i starten av en «rebuild», var det ikke mye spennende å hente på free agent-markedet, så vi har forståelse for at manager Jeff Gorton var beskjeden der. Fredrik Claesson (25) ble den eneste signeringen 1. juli og det er helt greit. Vi liker at han i forkant hentet inn Ville Meskanen og Michael Lindqvist, to målfarlige spillere fra Norden. Det er ikke sikkert at noen av dem slår til, men det koster Rangers svært lite å gi dem sjansen.

Det spekuleres i at Kevin Hayes eller Mika Zibanejad blir tradet for å gjøre plass til de lovende senterne Filip Chytil og Lias Andersson i NHL-stallen. Det gir mening, selv om vi lurer på om det kanskje er et år for tidlig for de to tenåringene å spille i NHL på heltid.

Flere trades bør i alle fall komme, for enn så lenge har ikke New York Rangers tilegnet seg mange talenter i kategorien «bluechip», altså kommende stjerner. Det er kanskje bare Chytil i den båsen hos Rangers akkurat nå. Det forteller oss at denne gjenoppbyggingen kommer til å ta lang tid.

Karakter: D

OTTAWA SENATORS
Draftet: Brady Tkachuk (Runde 1 – valg 4), Jacob Bernard-Docker (1-26), Jonny Tychonick (2-48), Jonathan Gruden (4-95), Angus Crookshank (5-126), Kevin Mandolese (6-157), Jakov Novak (7-188), Luke Loheit (7-194)

Signert: Paul Carey (1 år, 700.000), Mike McKenna (1 år, 700.000)

Trades: Fikk Mikkel Bødker, Julius Bergman og et sjetterundevalg i 2020 fra San Jose Sharks for Mike Hoffman, Cody Donaghey og et femterundevalg 2020 i en trade 19. juni.

Manager Pierre Dorian ble lurt grundig av kollega Doug Wilson i San Jose med Mike Hoffman-traden, hvor Ottawa ble sittende igjen med Mikkel Bødker, en spiller som tjener såpass mye mer enn han presterer at han i realiteten har liten verdi. Wilson sendte Hoffman videre til Florida sammen med et sjuenderundevalg og fikk et andrerundevalg, et fjerderundevalg og et femterundevalg i retur.

Vi forstår godt at Dorian måtte trade Mike Hoffman, som angivelig var lite populær i garderoben og som dessuten er forlovet med en kvinne som anklages for grov trakassering i sosiale medier av lagkamerat Erik Karlsson og hans kone. Det må likevel være pinlig for Dorian at Wilson tjente på dette.

Langt viktigere for Ottawa blir betalingen for Erik Karlsson, som også ser ut til å bli tradet i sommer. Han er hjørnesteinen i laget og Senators må få enormt godt betalt for ham, ellers vil fansen i Ottawa bli enda mer rasende enn den allerede er.

Med tanke på alt kaoset i klubben – eier Eugene Melnyk ønskes bort av klubblegende Daniel Alfredsson og av fansen, og assistentmanager Randy Lee er tiltalt for seksuell trakassering av en 19 år gammel mann – er det ikke underlig at Ottawa har slitt med å lokke til seg free agents i sommer. Men dette er en posisjon som klubben selv har satt seg i.

Karakter: F

PHILADELPHIA FLYERS
Draftet: Joel Farabee (Runde 1 – valg 14), Jay O’Brien (1-19), Adam Ginning (2-50), John St. Ivany (4-112), Wyatte Wylie (5-127), Samuel Ersson (5-143), Gavin Hain (6-174), Marcus Westfalt (7-205)

Signert: James van Riemsdyk (5 år, 7 millioner), Christian Folin (1 år, 800.000)

Trades: Ingen

Flyers sikret seg en av de få virkelige «godbitene» i free agent-markedet ved å inngå kontrakt med målfarlige James van Riemsdyk. Noen vil kanskje mene at den kontrakten er heftig stor, men vi synes faktisk at den er helt innafor. Vi tror at van Riemsdyk vil produsere bra i de fem årene kontrakten varer, og sju millioner dollar er helt grei markedspris i 2018.

Manager Ron Hextall kunne med hell ha forsøkt å få inn en kvalitetsforward til, men ser ut til å ville gi spillere som Jordan Weal, Oskar Lindblom og Travis Konecny sjansen til å etablere seg som offensive trusler. Hvis alle leverer varene kommende sesong, er den beslutningen optimal.

Hextall har også ryddet plass til flere av de mange meget lovende backene som Flyers rår over. Den kommende sesongen vil vi trolig få se mer til Travis Sanheim, Samuel Morin og Philippe Myers.

Karakter: B

PITTSBURGH PENGUINS
Draftet: Calen Addison (Runde 2 – valg 53), Filip Hållander (2-58), Justin Almeida (5-129), Liam Gorman (6-177)

Signert: Jack Johnson (5 år, 3,25 millioner), Zach Trotman (1 år, 650.000), Matt Cullen (1 år, 650.000), John Muse (1 år, 650.000), Stefan Elliott (1 år, 650.000), Jimmy Hayes (1 år, 650.000)

Trades: Fikk et fjerderundevalg 2019 for Conor Sheary og Matt Hunwick i en trade 27. juni

Den store free agent-signeringen til manager Jim Rutherford ble Jack Johnson, som var Columbus’ sjuendevalg på backplass i sluttspillet nylig. Johnson fikk en femårskontrakt verdt 3,25 millioner dollar per sesong. Det er rimelig godt betalt for en spiller av hans kaliber.

Johnson-signeringen kommer til å skape hodebry for Penguins i årene framover. Neste sommer skal Jake Guentzel ha ny kontrakt. Det blir dyrt. Og sommeren 2020 skal Matt Murray ha ny kontrakt. Det blir enda dyrere. Da kommer det til å være ubehagelig for Penguins å betale over tre millioner til en spiller i tredje backpar, der man normalt skal kunne komme unna med å bruke rundt én million.

På plussiden har Bryan Rust inngått en rimelig fireårskontrakt og de unge forwardene Daniel Sprong og Dominik Simon har undertegnet toårskontrater som så vidt ligger over minstelønna i NHL. Rutherford klarte også å holde Riley Sheahan på samme lønnsnivå. Alt dette er solid managerhåndverk.

Men med tanke på at Pittsburgh måtte gi fra seg Conor Sheary for å bli kvitt Matt Hunwick, som var en håpløs signering da den ble inngått 1. juli i fjor, er det ubegripelig at Rutherford nok en gang overbetaler for en back som er under middels NHL-nivå.

Karakter: D

SAN JOSE SHARKS
Draftet: Ryan Merkley (Runde 1 – valg 21), Linus Karlsson (3-87), Jasper Weatherby (4-102), Zachary Emond (6-176), John Leonard (6-182)

Signert: Joe Thornton (1 år, 5 millioner)

Trades: Sendte Mikkel Bødker, Julius Bergman og et sjetterundevalg i 2020 til Ottawa Senators for Mike Hoffman, Cody Donaghey og et femterundevalg 2020 i en trade 19. juni. Sendte Mike Hoffman og et sjuenderundevalg 2018 til Florida Panthers for et andrerundevalg 2019, samt et fjerde- og femterundevalg 2018 i en trade 19. juni, sendte Adam Helewka til Arizona Coyotes for Kyle Wood i en trade 14. juni

Doug Wilson har vært aktiv i sommer. Han rundlurte Pierre Dorian med Mike Hoffman-traden. Og han har delt ut 140 millioner dollar i kontraktsforlengelser med Evander Kane, Logan Couture, Tomas Hertl og Joe Thornton.

Sharks’ manager er ikke redd for å kaste alle sjetongene på bordet. Han gjorde et helhjertet forsøk på å få signaturen til John Tavares også, og under draften var det Wilson som gamblet på supertalentfulle, men omstridte Ryan Merkley. Hvis den unge backen får skikk på temperamentet sitt, kan San Jose har gjort et kupp der.

Karakter: B

ST. LOUIS BLUES
Draftet: Dominik Bokk (Runde 1- valg 25), Scott Perunovich (2-45), Joel Hofer (4-107), Hugh McGing (5-138), Matias Laferriere (6-169),aTyler Tucker (7-200)

Signert: Tyler Bozak (3 år, 5 millioner), David Perron (4 år, 4 millioner), Brian Flynn (1 år, 650.000), Chad Johnson (1 år, 1,75 millioner), Tyler Wotherspoon (1 år, 700.000), Joey LaLeggio (2 år, 675.000), Jordan Nolan (1 år, 650.000)

Trades: Fikk 25.-valget i draften 2018 av Toronto Maple Leafs mot 29.- og 76.-valgene i 2018 i en trade 22. juni, fikk Ryan O’Reilly fra Buffalo Sabres for Tage Thompson, Patrik Berglund, Vladimir Sobotka, et førsterundevalg 2019 og et andrerundevalg 2021.

Doug Armstrong likte ikke hvor svak St. Louis Blues var i midten forrige sesong, så han har fokusert på å fikse dette i sommer. Han tradet til seg Ryan O’Reilly fra Buffalo, og ble samtidig kvitt kontraktene til Patrik Berglund og Vladimir Sobotka, og måtte følgelig betale dyrt for dette. Det er ikke noe galt i det. O’Reilly blir en strålende tilvekst. Han er kanskje ligaens beste i droppsirkelen og en meget solid andresenter.

Samtidig er Tyler Bozak hentet inn for å være tredjesenter. Blues regner også med at supertalentene Robert Thomas, Klim Kostin og Jordan Kyrou skal kjempe om spilletid kommende sesong. Kostin trenger nok litt mer tid i AHL, men spesielt Thomas og kanskje Kyrou kan klare å gå rett fra juniornivå til NHL.

Karakter: B

TAMPA BAY LIGHTNING
Draftet: Gabriel Fortier (Runde 2- valg 59), Dmitri Semykin (3-90), Alex Green (4-121), Magnus Chrona (5-152), Cole Koepke (6-183), Radim Salda (7-206), Ty Taylor (7-214)

Signert: Slater Koekkoek (1 år, 865.000), Cameron Gaunce (1 år, 650.000), Kevin Lynch (1 år, 650.000)

Trades: Fikk Andy Andreoff fra Los Angeles Kings for Peter Budaj i trade 13. juni

Det mest betydningsfulle Steve Yzerman har gjort i sommer, er å inngå en forlengelse med backen Ryan McDonagh, som nå er under kontrakt i åtte år fremover. Ellers har det skjedd lite, ettersom Tampa Bay var en av de mange klubbene som forsøkte å få John Tavares uten å lykkes.

For Tampa Bay handler kommende sesong om å forsøke å vinne Stanley Cup, og den stallen Yzerman rår over i dag er god nok til at det er et naturlig mål. Samtidig må Yzerman begynne å planlegge neste sommer, for da skal en rekke meget gode spillere ha nye kontrakter og Lightning kommer til å få problemer med å få plass til alle under lønnstaket.

Av de ni utespillerne som har kontrakt også sesongen 2019/20, tjener åtte over 4,4 millioner dollar. Bare elleve spillere har foreløpig kontrakt 2019/20, og Yzerman har bare 23 millioner til rådighet for å signere de tolv siste plassene i 23-mannsstallen. Det er en umulig oppgave, med tanke på at markedsprisene i dag tilsier at Nikita Kutsjerov, Brayden Point og Yanni Gourde til sammen vil havne rundt 20 millioner dollar i lønn.

Vi tror derfor at det kommer til å skje mer i Tampa i løpet av sommeren.

Karakter: C

TORONTO MAPLE LEAFS
Draftet: Rasmus Sandin (Runde 1 – valg 29), Sean Durzi (2-52), Semyon Der-Arguchintsev (3-76), Riley Stotts (3-83), Mac Hollowell (4-118), Filip Kral (5-149), Pontus Holmberg (6-156), Zachary Bouthillier (7-209), Semyon Kizimov (7-211)

Signert: John Tavares (7 år, 11 millioner), Jordan Subban (1 år, 650.000), Martin Marincin (1 år, 800.000), Josh Jooris (1 år, 650.000), Adam Cracknell (1 år, 650.000), Tyler Ennis (1 år, 650.000)

Trades: Fikk Eamon McAdom fra New York Islanders for Matt Martin i en trade 3. juli, fikk 29.- og 76.-valgene i 2018-draften fra St. Louis Blues for 25.-valget i 2018-draften i en trade 22. juni, fikk et sjuenderundevalg 2020 fra Edmonton Oilers for Nolan Vesey i en trade 8. juni

Torontos nye manager Kyle Dubas vet at sene draftvalg er langskudd, så han skaffet seg et par ekstra langskudd under drafthelgen i Dallas og reiste derfra med rettighetene til ni spillere. Det er smart.

Dubas brukte sin smartness også til å sikre klubben John Tavares, den beste free agent-spilleren som har kommet på markedet 1. juli siden lønnstaket ble innført i 2005. Hans presentasjon gjorde inntrykk på Tavares, som nå gir Maple Leafs en eventyrlig styrke i midten, sammen med Auston Matthews og Nazem Kadri.

Toronto har med signeringen av Tavares rykket opp i favorittsjiktet i NHL, og Dubas er kanskje heller ikke ferdig. Han har plass under lønnstaket til å ta på seg nesten 20 millioner dollar mer i lønnsforpliktelser kommende sesong.

Karakter: A

VANCOUVER CANUCKS
Draftet: Quinn Hughes (Runde 1 – valg 7), Jett Woo (2-37), Tyler Madden (3-68), Toni Utnen (5-130), Artem Manukijan (6-186), Matthew Thiessen (7-192)

Signert: Tim Schaller (2 år, 1,9 millioner), Antoine Roussel (4 år, 3 millioner), Jay Beagle (4 år, 3 millioner), Sven Baertschi (3 år, 3,37 millioner)

Trades: Fikk Tanner Kero fra Chicago Blackhawks for Michael Chaput i en trade 24. juni

En ny epoke starter i Vancouver Canucks nå. Brødrene Daniel og Henrik Sedin har lagt opp, mens Elias Pettersson kommer inn som den nye stjernen, sammen med gjennombruddsmannen fra i fjor, Brock Boeser.

Adam Gaudette, Jonathan Dahlen, Olli Juolevi, Quinn Hughes og Kole Lind er andre unge talenter som man forventer at Canuck vil få mye glede av i årene som kommer.

Det ser ut til at Jim Bennings mål på free agent-markedet var å omgi disse unge spillerne med veteraner som kan lære dem profesjonalitet og innstilling, for Vancouver betalte en heftig pris for å sikre seg fjerdesenteren Jay Beagle fra Stanley Cup-mester Washington Capitals. Fire år til tre millioner. Det samme fikk veteranvingen Antoine Roussel.

Det gir kanskje mening. Vi får se. Vår oppfatning er at Canucks først og fremst bør lete etter høyrebacker, men free agent-markedet hadde ikke mange kvalitetsspillere å by på i den posisjonen denne sommeren, så vi kan ikke akkurat klandre Benning for ikke å signere en spiller der. Det løses nok bedre gjennom en trade. Justin Faulk i Carolina Hurricanes er visstnok tilgjengelig, for eksempel.

Karakter: C

VEGAS GOLDEN KNIGHTS
Draftet: Ivan Morozov (Runde 2 – valg 61), Slava Demin (4-99), Paul Cotter (4-115), Brandon Kruse (5-135), Connor Corcoran (5-154), Peter Diliberatore (6-180), Xavier Bouchard (6-185), Jordan Kooy (7-208)

Signert: Paul Stastny (3 år, 6,5 millioner), Daniel Carr (1 år, 750.000), Zachary Fucale (1 år, 650.000), Alex Gallant (1 år, 650.000), Nick Holden (2 år, 2,2 millioner), Curtis McKenzie (2 år, 750.000), Maxime Lagace (1 år, 650.000), Jimmy Ogilny (1 år, 650.000)

Trades: Ingen

Magien er borte. Etter ett år med feilfri ledelse av Vegas Golden Knights, har manager George McPhee investert 2,2 millioner dollar over to år i Nick Holden, en AHL-back som spiller sensasjonelt mye i NHL. Vi får se hvor mye dette kommer til å plage dette herlig underholdende laget neste sesong.

Paul Stastny var en bedre investering, selv om vi er usikre på om det var akkurat denne spillertype Vegas trengte mest. Erik Haula klarte seg utmerket forrige sesong, og snart kommer Cody Glass til å tvinge seg inn i en topp 6-rolle også. Da vil Stastny stå i veien.

Signeringen av Paul Stastny fører også til at det fordelaktige lønnsrommet som George McPhee på så kløktig vis har utnyttet i Vegas, blir borte når RFA-spillerne William Karlsson, Colin Miller og Shea Theodore signeres til nye kontrakter.

Vi skal villig innrømme at McPhee er bedre til å styre et lag enn vi ville ha vært, men for oss ser det ut som at Vegas ville ha vært mer tjent med å beholde enten James Neal eller David Perron enn å hente inn Paul Stastny.

Karakter: D

WASHINGTON CAPITALS
Draftet: Alexander Alexejev (Runde 1 – valg 31), Martin Fehervary (2-46), Kody Clark (2-47), Riley Sutter (3-93), Mitchell Gibson (4-124), Alex Kannok-Leipert (6-161), Eric Florchuk (7-217)

Signert: Travis Boyd (2 år, 800.000), Nic Dowd (1 år, 650.000), Michael Sgarbossa (1 år, 650.000), Jayson Megna (1 år, 650.000), Martin Fehervary (3 år, 836.666)

Trades: Fikk et andrerundevalg 2018 for Philipp Grubauer og Brooks Orpik i en trade med Colorado Avalanche 22. juni

Stanley Cup-mesteren mistet trener Barry Trotz, men beholdt stjernebacken John Carlsson, som inngikk en åtteårskontrakt 25. juni. Capitals forlenget også med Michal Kempny, som var en nyttig back i sluttspillet.

Bortsett fra dette er det kun småting som har vært innom pulten til manager Brian MacLellan.

Mesterlaget er i det store og helt intakt, bortsett fra at fjerdesenter Jay Beagle har forsvunnet. Reservekeeper Philipp Grubauer er også borte, men det tapet dempes av at den meget talentfulle russeren Ilja Samsonov omsider har skrevet kontrakt med Washington.

Karakter: B

WINNIPEG JETS
Draftet: David Gustafsson (Runde 2 – valg 60), Nathan Smith (3-91), Declan Chisholm (5-150), Giovanni Vallati (5-153), Jared Moe (6-184), Austin Wong (7-215)

Signert: Laurent Brossoit (1 år, 650.000), Seth Griffith (1 år, 650.000), Cameron Schilling (1 år, 650.000), Dennis Everberg (1 år, 650.000)

Trades: Sendte Steve Mason, Joel Armia, et sjuenderundevalg 2019 og et fjerderundevalg 2020 til Montreal Canadiens for Simon Bourque i en trade 30. juni, sendte Chase De Leo til Anaheim Ducks for Nic Kerdiles i en trade 30. juni

Kevin Cheveldayoff klarte å kvitte seg med nok lønn til å tilby Paul Stastny en ny kontrakt, men senteren valgte likevel å signere for Vegas Golden Knights. Enn så lenge har Winnipeg Jets dermed mistet Joel Armia uten noen god grunn.

Den neste store oppgaven for Jets-manageren er å inngå kontrakt med Vezina-nominerte Connor Hellebuyck og backene Jacob Trouba og Josh Morrissey, lagets to shutdown-stjerner. Det er nok penger tilgjengelig under lønnstaket til at dette bør la seg løse.

Både draften og free agent-markedet ble uspektakulært for Winnipegs del. Alt ligger likevel til rette for at dette laget skal kunne gå dypt i sluttspillet igjen neste sesong.

Karakter: D

(Alle kontrakter er hentet fra Capfriendly.com)

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar