Western Conference – Kampen om sluttspill

Som alltid er det et bikkjeslagsmål om å ta seg til sluttspillet i NHL, men det vi ser i Western i år er det noen sesonger siden sist man opplevde. Det er nemlig hinsides jevnt om plassene, og spesielt i Pacific hvor det ikke er et eneste lag som har skilt seg ut og dratt i fra resten.

Dette er selvsagt ikke noe unaturlig situasjon når lag som har dominert i vest foregående sesonger har sviktet. Nashville Predators og Calgary Flames har slitt, samtidig har San Jose Sharks hatt en katastrofesesong.

Central Division

De eneste tre lagene som har et lite forsprang er St. Louis Blues, Colorado Avalanche og Dallas Stars – alle i Central Division. I den divisjonen er det Winnipeg som jager nærmest, men så ustabile de har vært i år høres det tungt ut at de skal hente inn syv poeng på Dallas de siste 20 kampene. Så om det ikke skjer noen store omveltninger med de tre topplagene ser det ut til at de er bankers med tanke på sluttspill.

Nashville, Winnipeg og Minnesota må dermed sikre seg billett til sluttspillet gjennom Wild Card-plassene, og der er de så absolutt med i kampen.

Pacific Division

I Pacific er det kun fem poeng som skiller Vegas på førsteplass og Coyotes på femteplass. Det er dermed ingen lett oppgave å gjette hvordan dette skal gå. Vegas har festet et lite grep om divisjonen i det siste, da de er det eneste laget som har vært i stand til å opprette en seiersrekke. De står med fire seire på rad og er 7-2-1 på siste 10 – sånt blir det tabelltopp av i Pacific.

Flames sliter stort med skader på sentrale backer og Edmonton har en skadeliste som er like lang som et vondt år, men de får i det minste tilbake Connor McDavid snart.

Om Vegas fortsetter formen sin så er det kun to plasser igjen som sikrer billett til sluttspillet. De to resterende må kjempe med Nashville, Winnipeg og Minnesota om en ellevill kamp rundt Wild Card-plassene.

Lagenes kampoppsett

Vi har finkjemmet kampprogrammet til lagene som er i den verste striden i vest. Vi har ikke med Blues, Avalanche og Stars siden de virker å ha stø kurs mot sluttspillet. Vi har sett på hvor mange back to back lagene har igjen, hvor mange de skal spille på egen is, hvor mange oppgjør mot lag som er «ute» av sluttspillkampen og hvor mange kamper mot lag i Eastern Conference.

Selv om det i bunn og grunn handler om å finne formen og plukke en rekke seirer, så gir dette en indikasjon på hvor tøft kampprogram lagene har.

I Central Division er det ingen tvil om at Winnipeg Jets har det tøffeste programmet. De har kun 8 kamper hjemme på egen is og skal kun møtte lag som er «ferdigspilt» tre ganger. I så måte har Mats Zuccarellos Minnesota Wild ganske fint kampprogram. 8 av 22 kamper er mot lag utenfor sluttspillkampen, og flere kommer mot de svakeste lagene i Eastern. De har derimot fem back to back som alltid byr på utfordringer.

I Pacific Division er det Oilers og Canucks som har det fineste kamprogrammet. Gitt at de også har en liten luke ned til Flames og Coyotes har de alle muligheter til å følge formsterke Vegas mot sluttspillet.

Så ustabilt som det er i Western handler det uansett om hvem som finner formen. Det er mye som kan skje frem mot Trade Deadline på mandag som kan endre litt på utsiktene til flere av lagene. Det eneste som er sikkert er at vi går en uhyre spennende tid i vente!

Hvem tror du går videre til sluttspillet i Western Conference? Kjør debatt i kommentarfeltet! 

Legg igjen en kommentar