Zuccarello: – De som skal signere meg, vet hva de får

Mats Zuccarello sliter med å være tålmodig nok med lyskeskaden. Foto: Roy Kvatningen

Mats Zuccarello sliter med en ubeleilig skade i det siste året av NHL-kontrakten sin, men tror ikke at det ødelegger framtidsutsiktene.

NEW YORK (Nitten.no): Vi nordmenn er vant til å se Mats Zuccarello øverst på listen over poengplukkere i New York Rangers, men denne sesongen er det Chris Kreider og Mika Zibanejad som fører an med 21 poeng hver. Zuccarello har bare gjort ti poeng.

Forklaringen er enkel: 31-åringen sliter med en lyskeskade.

Zuccarello pådro seg skaden mot Montreal Canadiens 6. november, og spilte ikke en kamp før møtet med New York Islanders ni dager senere. Det gikk ikke bra. Så ventet han til 23. november, mot Philadelphia Flyers. Det gikk heller ikke bra.

– Det er en vrien skade. Lyskestrekk. Du føler deg frisk, så spiller du og slår den opp igjen. Jeg har ikke hatt en sånn skade før. Det tar litt tid. Nå har jeg prøvd to ganger og fått tilbakeslag. Nå er det bare å ta tiden til hjelp. Det er ingen vits i å gå rundt halvskadet hele tiden, sier Zuccarello til Nitten.no.

Vi sitter på en restaurant like ved Madison Square Garden. 31-åringen er i godt humør og vi prater om en rekke forskjellige emner. En del av samtalen vil bli brukt i en framtidig episode av podkasten Høy Kølle og en del av samtalen brukes her i denne artikkelen.

Den norske høyrevingen åpnet sesongen med ti poeng på tolv kamper, men har nå spilt fem kamper på rad uten å gjøre poeng, slik at fasiten sier ti poeng på 17 kamper.

Det er åpenbart ikke gunstig for Zuccarello å spille før han er helt frisk. Poengproduksjonen lider, og det passer svært dårlig i det som trolig blir hans siste sesong med New York Rangers. Kontrakten hans går ut til sommeren og det er ventet at Rangers bytter ham bort i løpet av vinteren, for å sikre seg å få noe i retur for en av sine beste spillere.

– Man blir overtent og vil spille, sånn som sesongen er. Det er det siste kontraktsåret mitt. Uansett om man skal bli tradet eller komme til sluttspill, er det viktigste å komme tilbake helt frisk. Jeg har spilt tre kamper skadet og det har jo ikke gått så bra. Da er det bedre å ikke spille.

– Frykter du at dette kan være ødeleggende for deg?

– Jeg føler at jeg har gjort såpass fra meg (i NHL-karrieren) at de som eventuelt skal signere meg, vet hva de får. Jeg har aldri evaluert mitt spill basert på poeng, sier Zuccarello, og trekker fram et eksempel:

– Jeg husker at jeg spilte en av mine beste kamper i Toronto for noen år siden, hvor jeg hadde pucken i tre ganger 20 og spilte folk på åpent og på blankt og traff stolpen tre ganger, men gikk av banen med null poeng og tenkte «Hvordan i granskauen gikk det an?». Og jeg har spilt kamper hvor jeg har vært udugelig og gjort to-tre poeng. Å bare tenke poeng, har jeg blitt for gammel til.

– Men jeg føler ikke at jeg har spilt så bra i år. Det har vel gått greit, men jeg føler ikke at jeg har fått ut maks av mitt spill. Det handler vel også litt om at det en ny trener og at jeg har spilt med nye spillere hele tiden, sier Zuccarello til Nitten.no.

Den nye Rangers-treneren, David Quinn, lener seg kraftig på Mats Zuccarello. Nordmannen har spilt over 19 minutter i ti av kampene og på det meste vært på isen i 24,45 minutter i én kamp. Den gjennomsnittlige istiden har falt litt fordi han som nevnt har spilt med skade i flere kamper. Nå ligger det på 19 minutter blank. Innbakt her ligger også to minutter i undertall per match. Det er det dobbelte av i fjor, som var den første sesongen hvor Zuccarello var fast inventar i Rangers’ undertallsoppstilling.

– Nå har jeg vært her i en del år. Jeg gjør det jeg får beskjed om. Hvis det er å spille i undertall … De første årene var jeg kanskje bare happy hvis jeg gjorde et poeng. Nå er det mer viktig for meg å vinne de kampene jeg spiller og hvordan jeg kan bidra til det, forteller Zuccarello.

– Kan det å spille så mye i undertall påvirke hvor mye energi du har til å produsere framover i resten av kampen?

– Det er klart at når du spiller over 20 minutter per kamp, kan det gå utover den offensive produksjonen. Det tar på å spille i undertall. Alle lag du spiller mot, har stjerner, og pucken går fort hit og dit. Du må være på alerten, ellers blir det mål imot. Det kan ha noe å si på at man ikke er like fresh i hvert bytt man er utpå, men det er jo like viktig å drepe et power-play som å score et mål. Jeg prøver å gjøre så godt jeg kan for at vi ikke får baklengsmål i undertall. Da føler jeg at jeg har gjort en god jobb.

– Men det går selvfølgelig utover det offensive, det gjør det innimellom, fastslår han.

Dette var del én av intervjuet med Mats Zuccarello. Neste del kommer senere denne uka.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar