Zuccarello har signert femårskontrakt med Minnesota Wild

Mats Zuccarello jubler for scoring. Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports

Nordmannen har inngått en langtidskontrakt med Minnesota Wild.

Mats Zuccarello har inngått sin sjette kontrakt med et lag i NHL, og sin første kontrakt med et annet lag enn New York Rangers.

31-åringen er enig med Minnesota Wild om en avtale som strekker seg over fem år og er verdt 6 millioner dollar per sesong.

Den totale verdien av kontrakten er altså på 30 millioner dollar.

20 av ligaens 31 lag gjorde det bedre enn Minnesota Wild forrige sesong, som var den første for manager Paul Fenton etter at han ble hentet fra jobben som assisterende manager i Nashville Predators. Wild slet spesielt med målproduksjonen og var i tillegg det nest svakeste hjemmelaget i ligaen.

Wild holder til i byen St. Paul, som har drøyt 300.000 innbyggere. Hockeyinteressen er enorm her og laget dro i snitt 18.907 tilskuere per kamp forrige sesong.

Kompliserte forhandlinger
Zuccarello kom til Dallas Stars 23. februar, etter at New York Rangers tradet ham dit i bytte mot et andrerundevalg i 2019 og et tredjerundevalg i 2020. En annen del av traden ville ha gitt Rangers førsterundevalget til Dallas i 2020 dersom Zuccarello inngikk ny kontrakt med Stars, men Dallas-manager Jim Nill ønsket ikke å tilby mer enn fire år.

Både Zuccarello og Dallas ga uttrykk for at de ønsket å fortsette samarbeidet, som jo var en sportslig suksess.

Dallas imponerte i sluttspillet og bare tilfeldigheter gjorde at det var St. Louis Blues og ikke Dallas som gikk videre fra lagenes duell i andre runde. Lagene vant tre kamper hver før den sjuende og avgjørende kampen måtte helt til femte periode før den ble avgjort. St. Louis vant senere hele sluttspillet.

Med Zuccarello i laget fremsto rett og slett Dallas Stars som et elitelag i NHL. Nordmannens alder førte likevel til at partene ikke kom til enighet.

Zuccarello scoret allerede i debutkampen sin for Dallas Stars, borte mot Chicago Blackhawks 24. februar. Han ble skadd i samme match, etter å ha blokkert et skudd, men kom tilbake til sluttspillet og var lagets beste poengplukker der (sammen med Tyler Seguin) med elleve poeng på 13 kamper.

Inkluderer vi grunnserien, gjorde Zuccarello fem mål og 14 poeng på 15 kamper for Dallas Stars. Han fikk samtidig vist for hele Nord-Amerika at han kan være en nøkkelspiller for flere lag en stjernefrie New York Rangers.

Viktig både på og utenfor isen
Mats Zuccarello er også kjent som en meget verdifull bidragsyter i garderoben, med sin lekenhet, sitt smittende humør og sin seriøse tilnærming til yrket sitt.

– Han er en fantastisk spiller. Han setter standarden for innsats, kombinert med talent, gir alt på isen og drar lagkameratene med seg. Du er aldri skuffet over innsatsen hans. Han er en høyt ettertraktet spiller, sa Dallas-speider Danny O’Brien til Nitten.no for et års tid siden.

Dallas-manager Jim Nill signaliserte sin begeistring for Mats Zuccarello ved å ta seg tid til et intervju med Nitten.no etter traden i vinter. I det intervjuet snakket han nettopp om Zuccarellos viktighet i garderoben som en del av årsaken til at de ønsker ham i Dallas.

– Han er en ledertype i garderoben og en ledertype på isen, og det er vanskelig å finne slike spillere. Det er derfor slike spillere er spesielle, sa Nill til Nitten.no i februar.

Blant annet takket være den oppofrende innsatsen til Mats Zuccarello, som gjennom hele sluttspillet spilte med smerter i armen etter armbruddet, klarte altså Dallas Stars å presse St. Louis Blues til sju kamper i andre runde.

Runder 50 millioner dollar
Ifølge nettstedet Capfriendly.com har Mats Zuccarello hittil i karrieren tjent rundt 24 millioner dollar i NHL. Han signerte sin første NHL-kontrakt 26. mai 2010, med New York Rangers, etter å ha takket nei til flere andre tilbud fra verdens beste liga.

31-åringen inngikk senere flere klubbvennlige avtaler med Rangers, inkludert den forrige kontrakten, som var på 4,5 millioner dollar per sesong i fire år. Zuccarello var den beste poengplukkeren i New York Rangers i fire av sine fem siste hele sesonger hos manhattanlaget.

Den nye kontrakten sørger også for at nordmannen kommer til å runde 50 millioner dollar i lønn i sin NHL-karriere.

Mats Zuccarello innehar de fleste norske NHL-rekorder. Han har blant annet flest kamper (511), flest mål (114), flest assists (241) og flest poeng (355). Espen Knutsen er for øvrig nummer to i alle disse kategoriene.

Eksklusivt intervju med Dallas-manager Jim Nill om Mats Zuccarello

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar