Zuccarello: – Jeg skylder Alain Vigneault mye

Mats Zuccarello er takknemlig for alt Alain Vigneault har gjort for karrieren hans. Foto: Roy Kvatningen

Mats Zuccarello snakker med Nitten.no om forholdet til sin nye og gamle trener.

NEW YORK (Nitten.no): Lille julaften er det nøyaktig åtte år siden Mats Zuccarello debuterte i NHL. Det skjedde mot Tampa Bay Lightning i Madison Square Garden, kanskje verdens mest berømte idrettsarena, i rekke med Derek Stepan og Brandon Dubinsky.

Kampen endte 3-3 etter ordinær tid og Zuccarello svarte kontant «Ja!» da trener John Tortorella spurte om han ville ta et av straffeslagene. Zuccarello fikk sjansen og scoret, men laget tapte likevel straffekonken.

Åtte år senere ryktes det at nordmannen er på vei bort fra Rangers, som fremdeles er det eneste NHL-laget han har spilt for. Tiden under Tortorella bar preg av noen oppturer og mange nedturer, før Alain Vigneault – av Zuccarello bare omtalt som «AV» – kom inn og gjorde Zuccarello til en av nøkkelspillerne i laget.

Det var en klok beslutning. Zuccarello har vært klubbens beste poengplukker i fire av de fem siste sesongene.

Vigneault fikk sparken etter forrige sesong, idet New York Rangers-ledelsen bestemte seg for å bryte ned laget for å bygge det opp på nytt. Han ble erstattet av David Quinn, som ble hentet fra collegelaget Boston University.

Under Quinn har et ungt Rangers-lag overrasket positivt, selv om laget likevel ligger utenfor sluttspillplass.

– Quinn er veldig ålreit. Det tar litt tid å bli kjent med ham, og han trenger tid til å bli kjent med hvem vi er. Han virker som en veldig bra person. Han er god til å snakke for seg og bryr seg om mennesket også, forteller Zuccarello til Nitten.no.

– Det er ganske stor forskjell på pressekonferansene under Quinn i forhold til Vigneault? 

– Ja, Quinn er en «talker». Han liker å snakke, nikker Zuccarello.

Samtidig har den norske Rangers-stjernen fremdeles en takknemlighetsfølelse overfor gamletreneren.

– Alle har vel hatet AV i mange år, men jeg kan med hånda på hjertet si at jeg hadde et fantastisk forhold til ham. Han ga meg en sjanse som jeg er ham evig takknemlig for.

Alain Vigneault var trener i New York Rangers fra 2013 til 2018. Foto: James Guillory-USA TODAY Sports

Mens Zuccarello under Tortorellas tid i Rangers bare spilte 42, 10 og 15 kamper i løpet av tre sesonger, blant annet fordi han tok turen til Metallurg Magnitogorsk da tilliten var fraværende hos «Torts», slo Zuccarello til allerede i Vigneaults første sesong.

Nordmannen spilte 77 kamper og ble klubbens beste poengplukker med 59 poeng i debutsesongen til Vigneault. Den andre sesongen endte han med 49 poeng på 78 matcher, men så fulgte tre sesonger med henholdsvis 61, 59 og 53 poeng – og alle disse tre årene ble han klubbens beste poenggjører.

– Vigneault følte nok også at jeg jobba ræva av meg for ham. Vi hadde et bra forhold der jeg kunne være meg selv, fleipe og tulle og drite meg ut på isen, for han visste at jeg også ga hundre prosent og gjorde alt jeg kunne for ham. Jeg skylder AV mye.

– Har du fremdeles kontakt med Vigneault?

– Nei. Han er vel ikke akkurat den personen som liker å prate så mye, ler Zuccarello.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar