Zuccarello med scoring, målgivende og armbrudd i Dallas-debuten

Mats Zuccarello debuterte for Dallas Stars med scoring. Foto: Jon Durr / USA Today Sports / NTB scanpix

Dallas Stars fikk et umiddelbart innblikk i hva lagets nye spiller kan bidra med i kampen om en sluttspillplass.

CHICAGO BLACKHAWKS – DALLAS STARS 3-4:

CHICAGO/OSLO (Nitten.no): Mats Zuccarello er ute i minst fire uker, melder Dallas Stars, etter at den norske hockeyprofilen skadet seg allerede i sin første kamp for klubben.

Det så ut som en drømmestart for Zuccarello, som storspilte i en halv kamp før skaden oppsto.

– Det var moro så lenge det varte, iallfa. Jeg blokkerte et skudd og fikk pucken feil sted og fikk brudd i armen. Nå får vi se hvor lang tid det tar, hvor lenge … Jeg skal dra til Dallas nå og få evaluert det, sier Zuccarello til Nitten.no.

Zuccarello skal opereres tirsdag, får Nitten opplyst natt til mandag. Klubbens lege skal ha fortalt nordmannen at det er et rent brudd og derfor vil han trolig bli frisk ganske raskt.

– Tross skaden så virker du lettet nå som avgjørelsen er tatt?

– Da jeg sa ha det til alle i New York i går, var det veldig emosjonelt. Mange av dem har jeg spilt med i ni år. Det er klart at det er tøft. Da jeg fikk vite at jeg skulle til Dallas, var det bare å puste ut. Nå er jeg ferdig med den dritten. Nå kan jeg fokusere på å komme til sluttspill med et bra lag og ha det gøy.

– Hva synes du om drakta? Synes du den kler deg?

– Ja, det synes jeg. Den får fram den unike fargen i øynene mine, flirer Zuccarello.

Viktig kamp
Chicago Blackhawks hadde vunnet ti av sine 13 siste kamper, mens Dallas Stars leverte en uinspirert forestilling i forrige match og hadde gått målløse av isen i tre av de fem siste kampene sine.

De to lagene som møttes i United Center i Chicago søndag kveld, er dessuten konkurrenter i kampen om en sluttspillplass i den vestre avdelingen av NHL.

Dallas er på rett side av streken, men tross dårlig form, mens Chicago er på vei oppover tabellen.

Lørdag hentet Dallas-manager Jim Nill inn backen Ben Lovejoy for å hjelpe til med å tette igjen bakover, samt Mats Zuccarello for å bidra til at det produseres vinnermål i de rette nettmaskene.

Dette var utgangspunktet da den 31 år gamle nordmannen for første gang i løpet av sine drøyt åtte år i NHL spilte en kamp i andre farger enn New York Rangers sine.

Om han ikke er hentet inn som en frelser, så er han i realiteten hentet inn for å redde jobben til Jim Nill. Det kan jo legge et visst press på en ishockeyspiller.

Det plaget ikke Mats Zuccarello.

Allerede midtveis i første periode produserte han førsteutgaven av sin patenterte gjennombruddspasning i Dallas-drakt, da han sendte Radek Faksa alene med Chicagos keeper – og det ble en målgivende pasning for Zuccarello da den 25 år gamle tsjekkeren satte pucken i mål.

Aleander Radulov, en av stjernene i Dallas-laget, økte til 2-0 mot slutten av åpningsperioden.

Allerede 1,44 minutter ut i andre periode scoret Zuccarello selv – hans første mål som Dallas-spiller, etter en flott pasning fra Tyler Seguin – den kanskje største stjernen blant nordmannens nye lagkamerater.

Dallas Stars ledet 3-0 og Mats Zuccarello hadde allerede to poeng! For en drømmestart!

– Moro så lenge det varte
– Hvordan var det å spille med så gode spillere som Tyler Seguin og Alexander Radulov?

– Det er utrolig bra spillere, og det var moro de to periodene det varte. Jeg sov sikkert tre timer i natt, i og med at jeg dro klokka fire, fikk beskjed seint og måtte pakke alt og sånne ting. Jeg fikk ikke sove på flyet, hadde litt adrenalin og var nervøs, men det var godt å komme i gang. Jeg merket at dette er et bra lag, sier Zuccarello.

Omtrent samtidig som dette skjedde, var hans gamle lagkamerater i New York Rangers ferdig med sin kamp – et 5-6-tap for Washington Capitals – og Henrik Lundqvist ble bedt av en journalist om å si noen ord om hva Mats Zuccarello har betydd for Lundqvist og for Rangers.

Det er umulig å ikke bli rørt når man ser Lundqvist begynne på svaret, men ute av stand til å snakke. Det er for sterkt for den svenske superstjernen.

VGs journalist Robert Simsø ber Zuccarello si noen ord om hva han tenker om denne reaksjonen til Lundqvist.

– Det er mange i New York som jeg har fått et unikt og godt vennskap til. Det ble noen tårer i går da jeg sa ha det til alle. Sånne ting er veldig emosjonelt. Det er veldig hyggelig at han setter pris på meg. Jeg setter like stor pris på ham og flere andre i laget der, som jeg kommer til å savne og være venner med resten av livet, svarer Zuccarello.

Mens Lundqvist måtte gi opp, gikk det nedover for Dallas Stars i Chicago også. Chris Kunitz reduserte til 1-3 et drøyt minutt etter Zuccarellos scoring.

Drake Caggiula sørget for 2-3 med et skudd som det så ut til at Anton Khudobin reddet, men som videodommerne bedømte i mål.

Så måtte Zuccarello forlate kampen på grunn av skade, etter at han blokkerte et Chicago-skudd. Det så ikke bra ut i det hele tatt – og i verste fall er det snakk om et brudd og da kan Zuccarello allerede ha spilt sin siste kamp for Dallas Stars.

Så spesiell er nemlig situasjonen hans.

Dallas Stars opplyser at 31-åringen er ute i minst fire uker. Det betyr at han minst går glipp av 13 av lagets 20 siste grunnseriekamper. Kanskje går han glipp av alle. Hvis Dallas Stars ikke kvalifiserer seg for sluttspillet, kan dette som var debuten hans, også i verste fall bli stående som hans siste kamp for Dallas.

Den fireårskontrakten som Mats Zuccarello signerte i 2015, utløper 1. juli i sommer. Da står han fritt til å velge sin neste klubb selv. Dallas Stars har bare to fordeler med å bytte til seg Zuccarello: Den ene er at klubben kan bruke ham i de gjenværende kampene denne sesongen og i et eventuelt sluttspill. Den andre er at Stars er det eneste laget som får lov til å forhandle kontrakt med ham før 1. juli.

For Zuccarellos del gir det lite mening i å signere før 1. juli, ettersom han fra den datoen av kan skape en budkrig blant interesserte klubber og dermed få et best mulig lønnstilbud. Nordmannen er 31 år gammel og den neste kontrakten, blir sannsynligvis den største og viktigste i hans liv.

Hans nye lagkamerater klarte å dra i land den svært viktige seieren. Selv om Jonathan Toews utlignet til 3-3 i tredje periode, satte Jason Spezza inn 4-3 litt senere. Det ble kampens siste scoring og den sørget for at Dallas kan ta med seg to poeng på flyturen bort fra Chicago.

Og Tyler Seguin rakk å bli imponert over sin nye og norske lagkamerat.

– Han var fantastisk! Dessverre varte det bare i to perioder, men hans playmaker-evner og blikk for spillet var åpenbart allerede i første bytt. Det var veldig gøy å spille med ham, sier Seguin.

Zuccarellos skade var ikke den eneste nedturen for Dallas i denne kampen. Deres kaptein Jamie Benn forlot matchen med skade allerede i starten av første periode, men hans skade er ikke alvorlig og Benn er ventet tilbake om få dager.

Dallas Stars sitter nå på 67 poeng og har tre poengs margin ned til streken.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

USA-korrespondent med base i New York City.

Legg igjen en kommentar