Zuccarello og Dallas videre til andre runde av Stanley Cup

Mats Zuccarello og Dallas Stars er forbi første hinder i Stanley Cup. Foto: AP Photo/Tony Gutierrez

John Klingberg avgjorde kamp seks mot Nashville Predators etter nesten fire perioders spill.

Dallas Stars beseiret divisjonsvinner Nashville med 4-2 i sin best-av-sju-serie i første runde av NHL-sluttspillet, og texaslaget er dermed klar for andre runde, eller det som på norsk best kan beskrives som kvartfinale.

– Det var deilig! Dette var en tøff serie, men vi spilte veldig bra og har en bra keeper, så dette er moro, sier Zuccarello til Nitten.no.

Det sto 1-1 mellom lagene etter ordinær tid i kamp seks, etter at Austin Watson hadde scoret for bortelaget og Blake Comeau utlignet for Dallas. For Nashville handlet det om å få en scoring som ville utligne til 3-3 og gi Predators hjemmekamp i match nummer sju, mens Dallas var opptatt av å avslutte serien på første forsøk.

Avgjørelsen falt 17,02 minutter ut i første overtidsperiode, da John Klingberg fikk skyte nokså uforstyrret etter at Tyler Seguin og Alexander Radulov hadde jobbet pucken inn i Nashvilles sone.

Mats Zuccarello spilte 21 relativt anonyme minutter, men jobbet som vanlig godt defensivt. Han sto for fire av de 51 skuddene til Dallas. I løpet av de seks kampene mot Nashville, bidro 31-åringen med tre scoringer.

Den mest utslagsgivende spilleren for Dallas, hvis vi ser serien under ett, var utvilsomt keeper Ben Bishop. Han reddet 94,5 prosent av de 218 skuddene han fikk imot seg på disse seks kampene. Dette bidro blant annet til at Nashville ikke klarte å score et eneste mål i overtallsspill – på seks matcher!

Bishop storspilte også i kamp seks, hvor han reddet 47 av 48 skudd. Pekka Rinne var omtrent like sterk mellom stengene hos Nashville og stanset 49 av 51.

Dallas Stars møter St. Louis Blues i andre runde.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det ennå, men det er egentlig det samme hvem vi møter. Alle lag i sluttspillet er gode og tøffe lag. Vi må være på vårt beste, konstaterer Zuccarello.

Colorado Avalanche møter vinneren av kamp sju mellom San Jose Sharks og Vegas Golden Knights. I øst er det foreløpig klart at New York Islanders og Columbus Blue Jackets er klare for andre runde. Islanders møter vinneren av kamp sju mellom Carolina Hurricanes og regjerende mester Washington Capitals, mens Blue Jackets skal opp mot enten Boston Bruins eller Toronto Maple Leafs.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

3 Replies to “Zuccarello og Dallas videre til andre runde av Stanley Cup”

  1. La dere merke til at Zuccarello takket av Predators med ventrehånda etter kampen? 👀 Noe sier meg at høyre håndledd er langt fra 100%…..

  2. ja, la merke til det. Sikkert litt underbevisst forsiktig i tillegg. Håper han drikker nok melk 😃

  3. Kan være at taklingen han fikk i kamp fem kan være en medvirkende årsak til at har litt ekstra vondt nå.

Legg igjen en kommentar