Zuccarello roses etter avgjørende scoring

Mats Zuccarello gratuleres etter scoring. Foto: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports

Dallas Stars leder 1-0 i kamper mot Nashville Predators i NHL-sluttspillet.

Mats Zuccarello var tilbake fra skade, men trener Jim Montgomery passet på å holde istiden hans nede i den første sluttspillkampen mot Nashville Predators. Det tyder på at nordmannen ikke er hundre prosent frisk etter armbruddet han pådro seg i slutten av februar.

I rekke med Jamie Benn og Roope Hintz fikk Zuccarello 13,50 minutter på isen, og 2,38 minutter i overtall. Det var nok til at han scoret mål.

Zuccarello satte inn en retur midtveis i tredje periode, etter et skudd fra Ben Lovejoy. Målet ga Dallas Stars ledelsen 3-1. P.K. Subban reduserte til 2-3 for Nashville, men Predators kom ikke nærmere før kampen var over.

Målet til Zuccarello ble dermed avgjørende. Dallas leder 1-0 i kamper og er nå tre seirer unna avansement til andre runde av Stanley Cup. Det betyr at texanerne går videre med seier i sine hjemmekamper.

«Zuccarello er X-faktoren i denne serien, den ukjente faktoren som gjør Stars til et annerledes lag enn de har vært hele sesongen. Stars er et farligere lag med Zuccarello og vi fikk flere bevis på dette i Nashville», skriver Sean Shapiro i The Athletic.

– Det er godt å ha ham, for han gjør oss mindre forutsigbare, sier trener Jim Montgomery.

Det var imidlertid en annen spiller som ble det store samtaleemnet etter kampen. Den 19 år gamle backen Miro Heiskanen scoret de to første målene til Dallas. Finnen regnes som et av verdens største backtalenter og har levert en meget imponerende førstesesong i NHL.

Den første kvelden med sluttspillmatcher ble innholdsrik og interessant. Dallas Stars var ikke det eneste laget som vant til tross for at motstanderen hadde en bedre grunnserie.

Columbus Blue Jackets snudde 0-3 til seier 4-3 mot Tampa Bay Lightning, som tangerte rekorden for flest seirer i grunnserien med 62. Og St. Louis Blues vant 2-1 mot Winnipeg Jets, som kom til semifinalen i sluttspillet i fjor.

I tillegg vant New York Islanders 4-3 etter overtid mot Pittsburgh Penguins, mens San Jose Sharks beseiret Vegas Golden Knights med sifrene 5-2.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar