Zuccarello sjarmerer Dallas både på og utenfor isen

Mats Zuccarello jubler etter scoring. Foto: AP Photo/Tony Gutierrez

– Trener, vi leder 4-1. Vi har det moro. Slapp av!

Dallas Stars vant 4-2 mot St. Louis Blues natt til torsdag og utlignet dermed til 2-2 i matcher i best-av-sju-serien. Det laget som vinner to kamper til, går videre til semifinale i Stanley Cup.

Etter matchen fikk Dallas-trener Jim Montgomery fram smilene da han fortalte om en interaksjon med Mats Zuccarello i andre periode.

– Vi vet at dette bare er et spill. Zuccarello har vært fin sånn. Han snudde seg mot meg og sa «Trener, vi leder 4-1. Vi har det moro. Slapp av!» en gang i andre periode.

En reporter spurte Montgomery om han klarte å slappe av.

– Jeg gjorde det, for han har et så koselig smil. Jeg svarte «Du har rett!».

Mats Zuccarello bidro med to assists i seieren. Først da Jason Dickinson utlignet til 1-1 etter at Vladimir Tarasenko hadde sendt St. Louis i ledelsen, deretter da John Klingberg satte inn 3-1 midtveis i andre periode, etter at Jason Spezza hadde gitt Dallas ledelsen 2-1 først.

Roope Hintz sørget for 4-1 til Dallas etter to perioder, mens Robert Thomas scoret kampens siste mål for Blues.

Ti ting vi lærte i NHL natt til torsdag:
1) Zuccarello nærmer seg toppsjiktet i poengligaen i sluttspillet. 31-åringen fra Oslo har gjort ni poeng på ti matcher og er bare tre poeng bak ledende Logan Couture fra San Jose Sharks.

2) Jim Montgomery omrokkerte på rekkene til Dallas før kamp fire mot St. Louis og det fungerte bra. Zuccarello spilte i rekke med Tyler Seguin og Jason Dickinson, mens Roope Hintz nå var i rekke med Alexander Radulov og Jamie Benn.

3) Mats Zuccarello er endelig i et lag hvor han kan få noen billige målpoeng. Begge assistene hans i kamp fire, var såkalte andreassists. Altså ikke den målgivende pasningen, men pasningen fram til den som slo den målgivende pasningen. Fem av hans seks assists i sluttspillet har vært andreassists.

4) I løpet av sine drøyt åtte år i New York Rangers, var 62 prosent av alle assistene til Mats Zuccarello førsteassists.

5) Carolina Hurricanes vant 5-2 mot New York Islanders og leder nå 3-0 i matcher. Bare fire ganger av 192 mulige har et NHL-lag snudd 0-3 til avansement 4-3 i NHLs historie. Vi kan altså konkludere med at det er 97,9 prosents sjanse for at Hurricanes spiller semifinale mot enten Boston Bruins eller Columbus Blue Jackets.

6) Carolina Hurricanes kan bli det tredje laget som har kommet til semifinale i Stanley Cup fire ganger på rad. Detroit Red Wings (1995-1998) og Colorado Avalanche (1999-2002) gjorde det fire påfølgende år, mens Carolina har gjort det de få gangene laget har kommet til sluttspill (2002, 2006, 2009).

7) Justin Williams scoret vinnermålet for Carolina og er nå oppe i 38 mål og 99 poeng i Stanley Cup-sammenheng. 17 av hans 38 mål har gitt laget hans ledelsen.

8) Curtis McElhinney ble den eldste keeperen i NHLs historie som har startet en sluttspillkamp for første gang i karrieren. Han er 35 år gammel. Les Brinkley hadde den forrige rekorden, satt for Pittsburgh Penguins i 1970.

9) Neste kamp mellom Dallas Stars og St. Louis Blues blir selvfølgelig eksepsjonelt viktig. Det står 2-2 nå og vinneren av neste kamp får dermed to matchballer. Dallas har vært i 2-2-situasjoner 24 ganger tidligere i klubbens historie. Ti av de elleve gangene laget har vunnet kamp fem, har Dallas vunnet serien til slutt.

10) John Klingberg spiller fenomenal hockey for Dallas Stars for tiden og scoret det avgjørende målet for Dallas i kamp fire. Han er den første backen i organisasjonens historie (da teller vi også med tiden som Minnesota North Stars) siden Lou Nanne i 1971 med to vinnermål i samme sluttspill.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar