Zuccarello vil ha Mathias Emilio Pettersen på landslaget

Mathias Emilio Pettersen i aksjon for Denver Pioneers. Foto: Shannon Pelot Valerio

New York Rangers-esset håper å se Mathias Emilio Pettersen i aksjon for Norge under VM i Bratislava.

NEW YORK (Nitten.no): Denver Pioneers spiller mot North Dakota fredag 7. og lørdag 8. desember, og har deretter juleferie helt fram til fredag 28. desember. Det betyr likevel ikke at Mathias Emilio Pettersen har spillefri mens det norske A-landslaget spiller MECA Hockey Games på Lørenskog 13., 14. og 15. desember.

18-åringen fra Manglerud reiser allerede søndag fra USA og lander i idylliske Füssen mandag. Der spiller Norge U20-VM fra 9. til 15. desember (se Norges tropp her).

– Ikke for tidlig
Mathias Emilio Pettersen har ennå ikke debutert på A-landslaget. Ettersom han flyttet til USA allerede som 14-åring, har hans deltagelser vært begrenset. For to år siden – da han var 16 – gjorde han tolv poeng på fem kamper for Norge i U18-VM.

Denne sesongen har han utmerket seg meget positivt på collegenivå i USA, hvor han møter motspillere som ofte er på 22-24 år gamle. Pettersen har gjort 14 poeng på 12 kamper og topper poengligaen i Denver sammen med Jarid Lukosevicius (23).

– Det er mer enn nok til å få prøve seg på landslaget, sier Mats Zuccarello til Nitten.no.

– Han er 18 år nå. Jeg synes ikke det er for tidlig å få prøve seg på landslaget, legger han til.

Zuccarello mener at Mathias Emilio Pettersen bør få plass i Norges tropp til VM i Bratislava.

– Det sier seg selv at han er en god spiller når han snitter på mer enn ett poeng i college. Ludvig Hoff var med i OL. Da skulle det bare mangle at Mathias også får prøve seg, synes jeg.

Ludvig Hoff (22) spiller for øvrig for North Dakota, så han og Pettersen møtes i dobbeltkamper denne helgen. 22-åringen har fire poeng på ti matcher denne sesongen.

Mats Zuccarello møter Nitten i New York. Foto: Roy Kvatningen

Viktig å være med tidlig
Zuccarello vet ikke om Pettersen allerede nå er god nok til å ta en fremtredende rolle på landslaget, men anser heller ikke det som avgjørende.

– I VM har du kamper som du skal vinne og så har du kamper som du mest sannsynlig ikke vinner. Du møter Canada, Finland, Sverige. Hvorfor ikke gi gutten spilletid der? Kanskje han overrasker og du trenger ham i en viktig situasjon. Hvis du skal vinne mot Frankrike og du føler at han ikke er klar ennå, så spiller du ham ikke i den kampen. Men da er han med og får kjenne på det. Selvtillit – og det å få kjenne på det å være en del av et landslag – er viktig. Du utvikler deg av det, sier Zuccarello til Nitten.no.

– Det at landslaget viser interesse for ham tidlig, kan kanskje også påvirke hans motivasjon til å stille opp for Norge senere i karrieren?

– Ja. Det er dritviktig. Vi er ikke bortskjemte med topphockeyspillere i Norge, konkluderer Zuccarello.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar