Zuccarellos agent: – Vi skal snakke med Rangers i nær framtid

Craig Oster (til venstre), Erik Ryman (i midten) og Don Meehan er imponert over Summer Classic. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

NHLs største agentbyrå tar en prat med Nitten.no om framtiden til Mats Zuccarello i New York Rangers.

ULLEVÅL (Nitten.no): Newport Sports Management er ifølge Forbes Magazine det niende største agentbyrået i verden, uansett idrett. Selskapet fokuserer på ishockey, hvor Newport også har en dominerende rolle, med klienter som Evander Kane, Erik Karlsson, Phil Kessel, Steven Stamkos og P.K. Subban.

Henrik Lundqvist og Mats Zuccarello er også i porteføljen deres. Det er derfor ingen overraskelse at Newport er representert i Oslo i forbindelse med veldedighetsarrangementet til de to New York Rangers-spillerne.

Toppsjefen selv, Don Meehan, ble med Zuccarellos agent Craig Oster på turen over Atlanterhavet. I Oslo møter de også Erik Ryman, som representerer Newport i Skandinavia og var Zuccarellos første agent.

– Ønsker lang kontrakt
Meehan indikerer overfor Nitten.no at Newport i neste kontraktsforhandling for Zuccarello vil fokusere på lengde. Nordmannen fyller 31 år i september og har ett år igjen av kontrakten på 4,5 millioner dollar per sesong.

– Jeg vil tro at han ønsker sikkerhet, en lang kontrakt. Det er hans preferanse. Det er også hans preferanse å bli i New York, men dette avhenger av mange faktorer, blant annet hans egne prestasjoner og hvordan laget gjør det, sier Meehan til Nitten.no.

I henhold til arbeidsavtalen mellom NHL og spillerforeningen NHLPA, kan spillere inngå kontrakter på maksimalt åtte år med sin nåværende klubb og maksimalt sju år dersom de signerer for en ny klubb.

Klubber ønsker normalt å begrense lengden på kontraktene når spillere har passert 30 år.

Mats Zuccarello feirer et av målene sine mot Team Lundqvist. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Craig Oster har representert Zuccarello i mange år nå og har vokst i takt med nordmannen. Han er i dag en av de mest innbringende agentene firmaet, ifølge Forbes.

– Vi har ikke hatt noen formelle samtaler med New York Rangers ennå, opplyser Oster til Nitten.no.

– De har vært veldig fornøyde med Mats og anser ham som en viktig del av laget sitt. Vi kommer til å snakke med dem i nær framtid, legger han til.

Vil snakke om rollen til Mats
Zuccarello har vært klubbens ledende poengplukker i mange år. Samtidig har Rangers nå satt i gang en «rebuild», en prosess hvor laget kvitter seg med etablerte spillere for å hente inn unge talenter og draftvalg i håp om at en svekkelse nå skal betale seg på lang sikt.

Mats Zuccarello kan både gi klubben verdifull retur i en trade, men også være en mentor for de unge spillerne som allerede har kommet inn.

– Vi skal ha samtaler med Rangers om hvilke planer de har for ham, hvilken rolle de ser for seg for Mats framover.

Nitten.no vet at Rangers har undersøkt hva markedet for Zuccarello vil være i en eventuell trade. En sannsynlig forklaring på at han fremdeles er i klubben, er at Rangers setter pris på nordmannens bidrag også utenfor isen. Hans smittende humør i garderoben, hans profesjonalitet på treningene og hans vinnerinstinkt er egenskaper som vil være nyttig å ha i klubben under oppbyggingen av et nytt lag. Disse bidragene er ikke like synlige for andre lag, som først og fremst ser hvor god han er på isen. Dermed er det naturlig at verdivurderingen til Rangers er høyere enn verdivurderingen som gjøres av andre klubber i NHL.

Sagt på en enklere måte: Rangers krever en større pris for Zuccarello enn andre lag vil betale.

Gigantfirma
Newport Sports Management ble for øvrig grunnlagt av Don Meehan i 1981. Han hadde ingen føtter plantet i hockeyverdenen selv da han satte i gang, og bestemte seg derfor for at den beste tilnærmingen ville være å etablere et forhold til spillere før de hadde blitt draftet, fortalte Meehan i et intervju med National Post for noen år siden.

Da 1983-draften kom, hadde Meehan tre klienter som ble tatt i første runde. Pat LaFontaine var den største profilen av dem. Han gikk som nummer tre totalt i draften det året.

LaFontaine ble en stor stjerne i NHL og gjorde hele 148 poeng for Buffalo Sabres sesongen 1992/93. Han ble valgt inn i ishockeyens Hall of Fame etter å ha gjort 1013 poeng på 865 kamper for Buffalo, New York Islanders og New York Rangers. Newport Sports Management har også representert legendariske spillere som Nicklas Lidström, Chris Pronger og Al MacInnis.

Under norgesbesøket lar Meehan seg imponere av arrangementet som Henrik Lundqvist, Mats Zuccarello – og ikke minst Zuccarellos manager Kevin Skabo – har stilt i stand.

– Dette var fantastisk. Arrangørene lagde et fenomenalt opplegg og det var en herlig respons fra publikum. Spillerne koste seg, konstaterer Meehan overfor Nitten.no.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar