Zuccarellos veldedighet kan øke sjansen for offisiell NHL-kamp i Norge

Mats Zuccarello feirer et av målene sine mot Team Lundqvist. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Stjerneshowet på Ullevaal stadion er et godt argument for at NHL bør legge en offisiell seriekamp med New York Rangers på norsk jord.

ULLEVÅL (Nitten.no): De siste årene har National Hockey League (NHL) lagt enkelte offisielle seriekamper til land som Sverige, Finland, Tsjekkia og Kina for å promotere ligaen og sporten for potensielt nye fans.

Den kommende sesongen skal for eksempel Winnipeg Jets og Florida Panthers møtes to ganger i Finland, i grunnseriekamper 1. og 2. november. Begge lagene har store finske profiler i stallene sine, som Patrik Laine i Jets og Aleksander Barkov i Panthers.

Det imponerende showet på Ullevaal stadion lørdag og den store interessen fra publikum – 18.900 billetter ble solgt – kan bidra til NHL i framtiden legger en offisiell New York Rangers-kamp til norsk jord.

– Tenk å få NHL-kamp til Norge, for eksempel New York Rangers mot Chicago Blackhawks nå som Andreas Martinsen er der, det ville ha vært utrolig stort! sier Mats Zuccarello til Nitten.no.

– Det hadde vært en drøm. Jeg håper ikke det skjer etter at jeg har lagt opp, legger han til.

Hvor en slik kamp kan spilles, er et åpent spørsmål, men Telenor Arena vil sannsynligvis være det beste alternativet.

Mats Zuccarello har et stort navn i NHL og ligaen er fullt klar over hvilken fantastisk jobb 30-åringen gjør med å promotere hockey og NHL i Norge.

– Jeg vil ikke utelukke en NHL-kamp i Norge. Det kan komme til å skje, sa NHLs visekommisjonær Bill Daly til Nitten.no tidligere i år.

Henrik Lundqvist tror også at lørdagens arrangement på Ullevaal stadion vil telle positivt.

– Det tror jeg. Det er viktig at vi viser oss fra det beste siden, hele arrangementet, sa Lundqvist til Nitten.no på pressekonferansen dagen før showet.

Slik så det ut på Ullevaal stadion under ishockeykampen Summer Classic lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Stjernekampen mellom NHL-spillerne ble for øvrig en meget underholdende affære, til showkamp å være. Mats Zuccarello satte tonen gjennom å score både 1-0 og 2-0 på sin Rangers-kompis Henrik Lundqvist. I tredje periode fullførte han sitt hat trick ved å styre inn 6-3.

– Det var utrolig stort å score foran så mange tilskuere. Jeg er veldig takknemlig over alle som har bidratt til det veldedige arbeidet, sier Zuccarello til Nitten.no.

Etter denne scoringen raknet det imidlertid fullstendig for Team Zuccarello. Team Lundqvist scoret de fem neste målene i matchen. Zuccarello reduserte til 7-8 etter at en nydelig pasning fra hans tidligere lagkamerat Derick Brassard ga nummer 36 åpent mål.

Artem Anisimov scoret fire av målene for Team Lundqvist, som vant kampen 10-7.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar