Aktuelt

August 26, 2021

Norge med få problemer mot Sør-Korea

Norge fikk få problemer med å slå Sør-Korea i deres åpningskamp på Jordal. En god Matt Dalton i målet til Sør-Korea sørget for at seieren ikke ble større.

Norge åpnet best, men det var Sør-Korea som skulle få det første målet på Jordal Amfi. Etter målet var det aldri tvil om hvor seieren skulle ende, og Norge fikk få problemer mot Sør-Korea i den første av tre kamper i denne OL-kvalifiseringen.

Sjokkåpning

Norge gikk ut i hundre med sin første-rekke bestående av Mats Zuccarello, Mathias Trettenes og Sondre Olden. Men det skulle bli Sør-Korea som fikk det første målet. Sangwoo Shin vinner pucken i rundvant og spiller den til Kisung Kim som får den alene med Henrik Haukeland. Sørkoreaneren gjør ingen feil alene med Norges målvakt og Sør-Korea sjokkerer foran 30 talls Sørkoreanske supportere på Jordal Amfi.

Gleden skulle være kortvarig, da Norge i byttet etter utlignet til 1-1 ved Erlend Lesund. Det var backens tredje mål på landslaget. Lesund fikk pucken etter dropp hvor han med en is-puck sørget for balanse i regnskapet for Norge. Sondre Olden og Mathias Trettenes fikk assist på scoringen.

Etter utligningen så var det Norge som kjørte kampen, og Trettenes var metallet unna å gjøre 2-1 for Norge. Scoringen skulle imidlertid komme etter at en Sør-Korea nærmest gir bort pucken til Ken André Olimb som får komme alene med Matt Dalton. Olimb gjør ingen feil, og legger den helt opp i krysset bak en sjanseløs koreansk keeper.

Norge fortsetter å skape sjanser, men perioden ender 2-1 til tross for at Norge var veldig nære 3-1 i undertall hvor Norge kom tre mot to og Daniel Bøen Rokseth sitt skuddforsøk ble avverget av en meget god Dalton i målet til Sør-Korea.

Skudd etter første periode: 9-7 til Norge.

Norge dominerte

2.Periode begynte som den første avsluttet med en norsk press mot det sørkoreanske målet. Men den tidligere AHL og KHL-keeperen til Sør-Korea leverer den ene redningen etter den andre. Men etter 4:22 så øker Norge sin ledelse til 3-1 etter at Ken André Olimb skyter en puck mot mål, som Dalton må gi retur på. Der dukker Stefan Espeland opp på bakerste stolpe og sørger for at Norge øker sin ledelse. Mats Rosseli Olsen får i tillegg til Olimb assist på scoringen.

Norge dominerer perioden og Sør-Korea har mer enn nok med å få pucken ut av egen sone. Kaptein Mathis Olimb skulle få en gyllen mulighet til å øke Norges ledelse da han fikk pucken alene i slottet, men Dalton fortsatte sitt storspill i målet i koreanerne.

Isbjørnene sliter med uttellingen, og det var tredje femmeren som skulle produsere Norges neste sjanse ved Thomas Valkvæ Olsen. Andreas Martinsen kommer seg forbi sin mann og spiller perfekt på bakerste stolpe, men den nybakte Bratislava Capitals-proffen får ikke pucken på mål.

Uttellingen uteble igjennom hele perioden, og det norske publikummet måtte til og med klappe da Dalton på mirakuløst vis reddet skuddforsøket til Mats Zuccarello i sluttsekundene av perioden. Dommerne var usikre på om pucken var inne, men kunne konstatere etter videobilder at Matt Dalton nok en gang hadde levert en redning i verdensklasse.

- Jeg skulle ønsket at vi scoret flere mål og at vi kanskje kunne løst ting litt annerledes i den offensive sonen. Men nå må vi heller ikke glemme at vi er en liten nasjon i A-puljen og ikke er vant med å spille kamper for vi er så overlegne som er vi er i denne kampen, uttalte landslagssjefen etter kamp.

Skudd etter andre periode: 16-3 til Norge

Kjedelig 3.periode

Mange av de fremmøte på Jordal denne torsdagskvelden gledet nok seg til å se et Norge som skulle avgjøre kampen tidlig i tredje perioden, men istedenfor måtte de holde seg våkne da Norge totalt skrudde av bryteren. Kun fire skudd (4-0 til Norge) ble avfyrt de første 9 minuttene av den siste perioden.

- Jeg synes vi overhodet ikke er nonchalante i denne kampen, heller at vi ikke får uttelling på våre sjanser, forklarte Røymark på sjansesløseriet til Norge etter kamp.

Publikum skulle våkne etter 9:35 hvor Tobias Lindstrøm fikk æren av å score 4-1 målet etter fint fremspill av backene Stefan Espeland og Christian Kåsastul. Norge skapte et par halvsjanser etter scoringen, men flere mål ble det ikke, og Norge står i likhet med Danmark med 3.poeng og full pott etter første dag av OL-kvalifiseringen.

- Jeg kan ikke huske at jeg har spilt en landskamp på alle mine år på landslaget, forteller Martin Røymark til Nitten.no etter kamp.

Etter kamp ble naturligvis Slovenia og Danmark-kampen et tema for landslagssjef Petter Thoresen.

- Vi er forberedte på hva som møter oss de neste dagene, og da lønner det seg å være fem mann på isen til en hver tid. Nå skal vi tilbake på hotellet og restituere oss, for å så være klare til kamp i morgen, fortalte Thoresen på pressekonferansen etter kamp.

Skudd etter tredje periode: 7-1 til Norge.