Elitehockeyligaen

September 30, 2021

Oilers best da Sparta inviterte til gratiskamp

(Sparta - Oilers 1-2) Oilers og tidligere Sparta-spiller Christoffer Karlsen ble festens midtpunkt, da hjemmelaget inviterte til hockeyfest i Sparta Amfi.

Sparta hadde invitert inn til gratiskamp i Sparta Amfi denne torsdagskvelden, og det virket som publikum satte pris på invitasjonen fra ishockeyklubben. De 2637 fremmøte i Sparta Amfi fikk se sitt lag bli et nummer for små denne torsdagskvelden, hvor Oilers tilslutt kunne reise hjem til vestlandet med alle poengene.

Høyt tempo

Serieleder Sparta ønsket å vise seg frem for et elektrisk publikum i Sparta Amfi og satte trykk på Stavanger Oilers fra start. Det virket som publikum ga begge lag energi, for det var to lag som ønsket å holde et høyt tempo fra start. Kampens første store sjanse skulle Oilers produsere da tidligere Sparta-spiller Christoffer Karlsen danset seg igjennom sine tidligere lagkamerater og kom brått alene med Jake Paterson i Sparta målet i bortelagets overtallsspill. Om Stavanger-forwarden mistet pucken eller prøvde å spille pucken alene med målvakten var uvisst.

Etter utvisningen tok bortelaget mer og mer over og var nære på å ta ledelsen ved flere anledninger. Men så var det hjemmelaget sin tur til å prøve seg i overtall etter at rutinerte Dennis Sveum hos Oilers måtte sette seg i utvisningsboksen. I dette overtallet skulle Sparta få sitt første skudd på mål, og på sitt tredje skudd så løftet taket seg i Sparta Amfi, da Sparta-kaptein Niklas Roest fikk satt inn en retur på skuddforsøket fra Kristian Jacobsson. Målet kom etter massivt press av hjemmelaget i overtallet, hvor målvakt Henrik Holm hos bortelaget leverte to redninger av skyhøy klasse.

Etter 15.31 skulle Stavanger Oilers igjen få prøve seg i overtall. Igjen så var Christoffer Karlsen nære ved å score på sin moderklubb. Og alle gode ting var tre for Karlsen. For på det tredje forsøket så skyter sarpingen et lurt skudd nede i hjørnet. Dermed stod det 1-1 etter de første 20 minuttene og lagene var like langt.

- Jeg har hatt hundre slike sjanser før i sesongen, så jeg håper på ketchup-effekt. Vi har ikke fokus på hvem som skal gjøre poengene hos oss, vi har fire rekker som skal kjøre på, forteller Christoffer Karlsen etter kampen.

Skudd på mål etter den første perioden: 6-14

Gjerrige lag

Da åpningen av kampen var morsom, var ikke åpningen av 2.periode det samme. Bortelaget yppet seg litt, men det var tydelig at begge lagene hadde bestemt seg for å ikke gi hverandre noe gratis. Etter 6.51 skulle Stavanger Oilers igjen få spille overtall, etter at Maksim Ponomarenko ble belønnet med en to minutters utvisning. Kampens store spiller Christoffer Karlsen er nære igjen i overtallet, men Jake Paterson reddet både hans og Tommy Kristiansen sitt forsøk i overtallet. Så skulle en sjelden Sparta sjanse komme hvor hjemmelaget kom i en to mot en situasjon. Hjemmelaget får dessverre utnyttet muligheten. Bare sekunder senere var bortelagets Henrik Holm på vei ut av målet for å stoppe en puck, men den havnet hos en Kristian Jacobsson som velger å sende i vei en passning til Emil Lundberg. Deretter kunne Lundberg for sette pucken i åpent mål, men han valgte isteden å gi pucken tilbake til Jacobsson til publikums store fortvilelse.

- Jeg forstod ikke hva de drev med der, men det endte opp med at jeg begynte å le. Begge kunne jo lagt den pucken i det åpne målet, forteller Sjur Robert Nilsen til nitten.no

Dommerne skulle også komme i fokus denne perioden. Etter en dropp i Spartas sone blir Niklas Roest liggende. Dommerne velger å blåse da Ludvig Hoff slo etter en liggende Roest. Etter en tam start på perioden så ble det endelig litt temperatur i Norges eldste ishall igjen. Med fem minutter igjen av perioden så varter hjemmelaget opp med en gigantsjanse, men Henrik Holm beviste hvorfor han er landslagsmålvakt, og vartet opp med en klasseredning.

- Jeg kan ikke reglene på det, men det var ikke lett for meg å reise meg etter at de hogger på meg og pucken er under meg. Stavanger Oilers var gode og er gjerrige defensivt. De skapte problemer for oss, og dessverre så fant vi ikke ut av det, sa Sparta-kaptein Niklas Roest.

Perioden skulle også få et mål, da Sparta gikk seg bort i offensiv sone og Sander Hurrød på lekkert vis sendte bortelaget i føringen med 2-1 da han kom alene med Jake Paterson i Sparta målet etter 37.06. Dermed gikk bortelaget til pause med ledelse.

Skudd på mål etter den andre perioden: 6-9

Tilskuer fikk puck i hodet

Kampen fortsatte med nerver ut i den tredje perioden, og Sparta var fryktelig nær ved å utligne da Daniel Trkulja-Olsson kom alene med Henrik Holm. Sparta-spilleren fintet ut Oilers-keeperen, men satte pucken utenfor. Minuttet senere var Sparta frempå igjen, men en god Henrik Holm holdt sitt lag inne i kampen. Etter 11.15 skjedde det som ikke skulle skje.Niklas Roest prøvde å legge pucken inn i Stavanger sin sone og traff dessverre en tilskuer. Tilskueren fikk rask hjelp av medisinsk personell i hallen og forlot hallen med stor applaus. Roest strakk opp hånden etter episoden og unnskyldte seg.

Sparta gjorde et tappert forsøk på å utligne, men en god Henrik Holm stoppet det som kom fra Sarpsborg-laget. Dermed kunne Oilers-laget endelig slippe jubelen løs etter to strake tap.

Holm leverte en god kamp i målet for Stavanger Oilers

- Selv om Sparta kun løsnet 17 skudd på mål, så er det ikke slikt at de bare slang pucker på mål. De er farlige også. Men når jeg har en lagkamerat med navn Tommy Kristiansen som dekket skudd med brukket finger, så forstår du hvor mye der her betydde for laget, forteller en fornøyd Henrik Holm til nitten.no

Skudd på mål i den tredje perioden: 5-4