2024

Vålerenga-guttenes perfekte premiere: - Det der ser du ikke ofte at han gjør!

JORDAL (nitten.no) Hele 5328 tilskuere fikk se Jørgen Karterud score, Alexander Bonsaksen assistere og Tobias Johansen Breivold sto på hodet.

- Det der ser du ikke altfor ofte at han gjør! kommenterte TV 2-ekspert Jan André Aasland.

Og anledningen kunne ikke vært bedre for Alexander Bonsaksen. 37-åringen fikk sitt etterlengtede comeback for Vålerenga, mot gamleklubben Frisk Asker, og serverte Stian Kaltrud Nystuen det viktige 4-2-målet med en lekker assist.

Et utsolgt og kokende Jordal fikk se VIF slite lenge, men fire mål i siste periode fikset 5-2.

2024/2024-sesongen startet med en reprise fra premieren høsten for ett år siden.

Vålerenga som favoritter og gjestene fra Frisk Asker i ledelsen. Matchuret viste kun 1:40 da hjemmelaget rotet det til i egen sone og ble nådeløst straffet.

Tobias Fladeby fikk tak i pucken og la den ut foran mål via stolpen. Da Tobias Johansen Breivold hadde mistet oversikten, fikk Christian Vethe Bye æren å bli sesongens første målscorer i EHL.

«Skrudde av» hodet

VIF holdt unna to utvisninger i første periode, men var kun en fantomredning fra Breivold unna å ligge under 2-0 etter 20 minutter da Hampus Gustafsson fikk stå alene foran mål.

Rutinerte Frisk Asker kom godt forberedt og spilte smart. Hjemmelaget trengte noe spesielt, de trengte mål og Jørgen Karterud er en mann for spesielle anledninger.

Seks minutter ut i midtperioden viste Karterud smartness. Klansfavoritten kunne skutt, men fant istedet Mathis Olimb, trakk seg fri inn foran mål, fikk pucken tilbake og sendte den opp i krysset.

- Jeg skrudde av hodet litt der. Det var litt som å være tilbake på skolen. Da satt jeg på bakerste rad, vippet på stolen og skrudde av hjernen. Da rant alle sekserne inn, sier Karterud til TV 2.

- Vi steppet opp litt nå, men har fortsatt mer å gå på. Vi må gå ut og jage dette nå.

To på 15 sekunder

Som sagt, så gjort.

29 sekunder senere ledet Vålerenga 3-1! Først Mathis Olimb med en lekker dragning som åpnet opp for at Villiam Haag kunne sette inn sitt første VIF-mål.

Tøff smell for gjestene, men det skulle bli verre kun 15 sekunder senere. Alexander Bonsaksen, mot forrige sesongs lagkamerater fyrte av og Martin Røymark styrte pucken forbi Micth Gillam.

- Han scorer alltid i seriepremieren! Det er tradisjon, ropte TV 2-kommentator Espen Ween.

Men Frisk Asker var ikke ferdige. Den utsolgte bortesvingen fikk noe å juble for da Marcus Valkvæ Erevik styrte reduseringen inn bak Breivold.

4-2-målet var lekkert, og ingen jublet mer enn Alexander Bonsaksen.

Backen som måtte bli 37 år før han vendte hjem, via Frisk Asker, fintet skudd og serverte Stian Kaltrud Nystuen som spilte sin aller første VIF-kamp.

Og da Tommi Taimi banket pucken i nettaket kun 24 sekunder senere, var kampen avgjort.