Kamprapport

January 4, 2021

Vålerenga og Narvik vant hver sin kamp under helgens dobbelkamp

Vålerenga vant relativt enkelt på lørdag, men fikk det tyngre på søndag. Narvik overrasket mange med å slå Vålerenga på søndagen. Dermed ble det "bare" 3.poeng til Oslo-laget i deres besøk i Narvik.

Narvik - VIF 1-6 (Lørdag)

I lørdagens kamp mellom Narvik og Vålerenga var det hjemmelaget som åpnet best. 14 minutter ut i den første perioden hekter Vålerenga's Axel Eidstedt Narvik's Tim Robin Johnsgård på tilnærmet blank kasse foran mål. Dommerne rekker armene i kryss over hodet og Narvik skal ta straffeslag.Det er Janne Laakkonen setter pucken forbi Steffen Søberg og Narvik holder på ledelsen ut til første pause.

Sterkt overtall

3 minutter ut i den andre perioden blir Martin Hage utvist i 2 minutter for Narvik og Vålerenga får sjansen i overtall. Vålerenga som slet i overtall tidligere i sesongen har virkelig fått fart på sakene og bare 30 sekunder etter at Hage har satt seg, fyrer Tommi Taimi av ett skudd fra blå og foran mål setter Axel Sundberg frem kølla og styrer pucken i mål bak Oskar Fröberg. 11 minutter senere pådrar tidligere Vålerengaspiller Petter Grønstad seg en to minutter for Slashing, og nok en gang bygger Vålerenga opp etablert spill i sonen til Narvik. Nok en gang fyrer Tommi Taimi av fra blålinjen og denne gangen er det den nybakte pappaen Jonas Oppøyen som styrer pucken i mål. 18 sekunder før den andre perioden er over pådrar Benjamin Byrkjeland seg en to minutter, og Vålerenga bruker 15 sekunder på å sette kveldens tredje overtallsmål. Denne gangen finter Taimi skudd og sender pucken videre til Tobias Lindström som hamrer pucken i nettet og Vålerenga går til pause med 3-1 ledelse.

Pappa Oppøyen fikk klarsignal av samboeren til å reise til Narvik

- Det var litt rart å dra så tidlig etter fødsel. Vi har snakket om hva vi skulle gjøre i de forskjellige situasjonene, så vi var forberedt på at det kunne hende at jeg måtte reise. Når det ble så tett opp mot turen til Narvik så lot jeg det være opp til Charlotte å ta avgjørelsen. Hun er veldig flink og takler det veldig godt, det er jeg glad for. Vi får også god hjelp av foreldre på begge sider, det er vgjørende og det setter vi veldig stor pris på. Når man driver med toppidrett, så er det ting som dette man må ofre og det er en del av livsstilen. Det har gått i ett de siste dagene, så det skal bli veldig godt å komme hjem å være med familien på søndag, sa tomålsscorer Jonas Oppøyen til Nitten.no etter lørdagens kamp.

Vålerenga tråkker på gasspedalen

Vålerenga vinner den første droppen i den tredje perioden og Kalle Ekelund dumper pucken ned bak målet til Narvik. Fröberg går ut men blir jaget av Axel Sundberg. Fröberg slår pucken bakover, men der venter Jonas Oppøyen som får en enkel oppegave med å sette inn sin andre scoring for kvelden. Vålerenga har ikke scoret ferdig for kvelden og en gammel Narvik-kjenning Wade Murphy får en enkel oppgave med å sette pucken i mål etter å ha blitt spilt fri på åpen kasse av Magnus Brekke Henriksen. To minutter før slutt sender Emil Holm Larsen pucken til Jørgen Karterud på vei ut av egen sone, Karterud tramper opp langs kanten og får med seg pucken hele veien før han til slutt setter den i mål bak Oskar Fröberg.

Dette ble en kamp Narvik måtte glemme så fort som mulig, for bare om 22 timer skulle Vålerenga stå på andre siden av isen for helgens andre kamp.

Narvik - VIF 4-1 (Søndag)

Narvik ut i hundre
Søndag var det klart for helgens andre kamp mellom Narvik og Vålerenga. Og Narvik hadde tydelig ikke tenkt til å gå på ett nytt tap denne søndags ettermiddagen, for den første perioden var bare 3 minutter gammel da Robin Söderqvist kjempet en retur i målet bak Tobias Breivold. Bare noen sekunder senere blir Dante Salituro spilt fri igjennom alene med Breivold og poengkongen til Narvik gjorde ingen feil og satt pucken forbi Vålerengas keeper. To minutter før den første perioden er over sniker Tommi Taimi seg inn i slottet foran Narviks bur og setter pucken i mål etter pasning fra Martin Røymark.

Hat-Trick Salituro
I den andre perioden blir det ingen mål, og vi må vente helt til det gjenstår to minutter av kampen før vi får den neste scoringen. Andreas Stene skal ned bak eget bur å ta med seg pucken, men blir jaget av Ludvig Steenberg som vinner til seg pucken og serverer Salituro foran mål som setter pucken forbi Breivold for andre gang. Vålerenga jager redusering og tar ut Breivold for en ekstra utespiller. Narvik sender pucken ut av egen sone, men Salituro er ikke ferdig for kvelden. Han kommer først ned til pucken, vender om og setter pucken i det åpne buret fra svært skrå vinkel.

Dermed reiser Vålerenga tilbake til Oslo med kun 3 poeng i bagasjen, mens Narvik tar en etterlengtet seier.